Apple MacBook Air 15″ με επεξεργαστή M2: Το λεπτότερο laptop στον κόσμο

Macbook Air, Apple MacBook Air 15″ με επεξεργαστή M2: Το λεπτότερο laptop στον κόσμο

Στο WWDC 2023 η Apple παρουσίασε το MacBook Air στο πολυαναμενόμενο μέγεθος των 15 ιντσών (15,3 ίντσες για την ακρίβεια). Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα οθόνη Retina έχει 500 nits φωτεινότητας και 1 δισεκατομμύριο χρώματα.

Τα πλαίσια γύρω από την οθόνη είναι λεπτά στα 5 mm και υπάρχει μια κάμερα 1080p τοποθετημένη σε εγκοπή. Είναι πολύ λεπτό, το λεπτότερο στον κόσμο laptop 15″ σύμφωνα με την Apple, με 11,5 χιλιοστά πάχος, ενώ ζυγίζει μόλις 1,496 κιλά. Θα προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα – midnight, starlight, space gray και ασημί.

Το MacBook Air 15 ιντσών διαθέτει τσιπ M2, όπως και το μοντέλο 13 ιντσών, με CPU 8 πυρήνων (4 επιδόσεων και 4 απόδοσης), GPU 10 πυρήνων και Neural Engine 16 πυρήνων. Ξεκινά με 8 GB ενοποιημένης μνήμης, αλλά μπορεί να σεταριστεί με έως και 24 GB.

Macbook Air, Apple MacBook Air 15″ με επεξεργαστή M2: Το λεπτότερο laptop στον κόσμο

Το τσιπ M2 θα επιτρέπει στο laptop να λειτουργεί έως και 18 ώρες με μία φόρτιση. Η Apple ισχυρίζεται ότι το νέο MacBook Air 15 ιντσών είναι 12 φορές ταχύτερο από το «γρηγορότερο MacBook Air που βασίζεται σε Intel» και δύο φορές πιο γρήγορο από το «καλύτερο σε πωλήσεις φορητό υπολογιστή 15 ιντσών με επεξεργαστή Core i7».

Διαθέτει δύο θύρες USB-C Thunderbolt, μια θύρα φόρτισης MagSafe και μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, ενώ περιλαμβάνει 3 μικρόφωνα και 6 ηχεία.

Macbook Air, Apple MacBook Air 15″ με επεξεργαστή M2: Το λεπτότερο laptop στον κόσμο

Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει με τιμή από 1.299 και οι αποστολές θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.