Apple: Ανακοινώνει AR glasses μέσα στο 2017;

Τι μπορεί να είναι το next big thing της Apple; Οι φήμες είναι αρκετές και κάνουν λόγο για αυτοκινούμενο όχημα, αλλά αυτό αν πραγματοποιηθεί θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια. Στα πιο κοντινά της σχέδια, η Apple μπορεί να έχει μια AR συσκευή.

Πρόσφατα είχαν ακουστεί οι πληροφορίες ότι η Apple βρίσκεται σε συνεργασία με την εταιρεία οπτικών Carl Zeiss προκειμένου να δημιουργήσουν Augmented Reality γυαλιά. Μάλιστα λέγεται ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στη χρονιά.

Τις πληροφορίες μας τις δίνει ο Robert Scoble, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και επικαλείται πηγές από τα “ανώτατα επίπεδα” της Apple. Ο ίδιος ο Tim Cook έχει αναφερθεί σε VR και AR, δείχνοντας την έντονη συμπάθειά του στο AR. “We are high on AR for the long run. We think there’s great things for customers and a great commercial opportunity. So we’re investing”, είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο Cook.

Ο Scoble ανεβάζει το hype δηλώνοντας πως τα AR γυαλιά μπορεί να τα δούμε μέσα στο καλοκαίρι. Αυτή βέβαια είναι η αισιόδοξη πρόβλεψη, με την Apple δεν μπορεί να είναι βέβαιος, οπότε δεν αποκλείεται η ανακοίνωση να γίνει του χρόνου. Για τον Scoble δεν θα αποτελούσε έκπληξη και μια ανακοίνωση μαζί με το iPhone 8, μαζί με την ολοκλήρωση του Spaceship Campus, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια του iPhone.

H Zeiss εμφανίστηκε στην CES τον περασμένο μήνα, στο τμήμα AR, αλλά δεν έδειξε κάτι καινούριο. Βέβαια αν είχε κάτι στα σκαριά που να αφορά στην Apple, δεν θα το έδειχναν. Ο Scoble ισχυρίζεται ότι Apple ζήτησε από την Zeiss να μην δώσει καμία πληροφορία μέχρι να έχει η ίδια να ανακοινώσει κάτι

apple, Apple: Ανακοινώνει AR glasses μέσα στο 2017;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Τέλεια! Οπότε μιας και το apple car καθυστερεί, θα προτείνω στον κύριο Κούκ να βγάλουμε μια super bike ,πακέτο με το γυαλί σε rose gold και να δημιουργήσουμε την απόλυτη εμπειρία χρήσης
για τους εκλεκτούς πιστούς μας που αγαπούν τους 2 τροχούς!
Apple rules, haters gona hate!!

ChristosT

@ΑΝΔΡΕΑΣ πάρε ένα Iphone πρώτα να ξελαμπικάρεις και μετά πάρε και μία super bike διότι απο το πρώτο θα ηρεμήσεις.
Αυτά απο έναν ΠΡΩΗΝ φανατικό χρήστη Android.

Katsantour

Ποσο μπροστα για μια ακομη φορα. Οι υπολοιποι δεν φαινονται καν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.