Apple & MediaTek: Ετοιμάζουν αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης

Ενώ το πολλοί κατασκευαστές έχουν στραφεί στην ασύρματη φόρτιση για τα smartphones τους, η Apple επιμένει παραδοσιακά. Υπάρχουν αξεσουάρ από third-party κατασκευαστές, αλλά η native υποστήριξη ασύρματης φόρτισης θα ήταν σίγουρα προτιμότερη.

Οι πληροφορίες του DigiTimes λένε ότι σύντομα η Apple θα φέρει την ασύρματη φόρτιση στα iPhones. Όπως φαίνεται είναι σε στενή συνεργασία με την MediaTek για την δημιουργία αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης. Αναφέρεται ότι η ασύρματη φόρτιση δεν θα μπει στο iPhone, αλλά θα δούμε αξεσουάρ όπως θήκες, που θα επιτρέπουν στο κινητό να φορτίζει ασύρματα.

Αν και ακόμη δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες, αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για επίσημη θήκη iPhone για ασύρματη φόρτιση. Η Apple διαθέτει ήδη επίσημες θήκες και battery case για το iPhone, οπότε δεν μοιάζει απίθανη και η προσθήκη ενός τέτοιου αξεσουάρ.

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι πως η Apple επιλέγει να φέρει την ασύρματη φόρτιση στις συσκευές της με αυτόν τον τρόπο και όχι να την βάλει μέσα στο κινητό. Ίσως θέλει να δει πρώτα τις αντιδράσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα γίνει αύριο στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα ανακοινωθούν και τα νέα αξεσουάρ.

apple mediatek, Apple & MediaTek: Ετοιμάζουν αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

τι σόι ασύρματη φόρτιση είναι αυτή που πρέπει να το βάλεις σε θήκη;;;;

bezilys

@Manolis αν κατάλαβα καλά θέλουν να φτιάξουν θήκη όπου θα το βάζεις στο κινητό που δεν είχε ασύρματη φόρτιση και να φορτίζει ασύρματα! Μπορεί να κάνω και λάθος….

Chris_BMW

Manolis@ Ρε φίλε πραγματικά δηλαδή αναρωτιέμαι με κάποιους εδω μέσα·Τα θέλετε κ τα λέτε ;;;; Δηλαδή των άλλων εταιριών η ασύρματη φόρτιση πως δηλαδή γίνεται ;;;; Για να καταλάβω δηλαδή .. Με τον αέρα ;; Απλα εκει το ακουμπάς -πρόσεξε τη λέω -το ακουμπάς το τηλέφωνο πανω στην ειδική βάση κ σε αυτήν την περίπτωση της θήκης δηλαδή , το ακουμπάς στη θήκη/ μπαταρία . Κ στις δυο περιπτώσεις το μονο π κερδίζεις ειναι οτι δεν βάζεις βγάζεις βισμα κ δεν έχεις καλώδιο .

Agnostos13

Μαλλον ο ποιητης θελει να πει οτι το βαζεις σε μια θηκη (απο οτι φαινεται apple) και με τη θηκη μπορει να φορτιζει ασυρματα (τωρα θα ειναι απλα επαγωγη οπως του ανταγωνισμου ή θα ειναι δεκτης ηλεκτρομαγνητικων κυματων-σαν το wifi-που θα συγκεντρωνει ενεργεια θα το μαθουμε στο μελλον)…

thodoris

Μόνο ο Μανώλης κατάλαβε το άρθρο; Chris_BMW, η διαφορά είναι ότι στη μία περίπτωση χρειάζεσαι τη θήκη του τηλεφώνου, ενώ στην άλλη όχι.

Chris_BMW

Theodoris@Κ στις δυο περιπτώσεις το τηλέφωνο πρέπει να ακουμπάει κάπου . Τι δεν καταλαβαίνετε απο αυτό! Είτε αυτό λέγεται θήκη είτε λέγεται βάση .. Μεχρι τωρα αυτή ειναι η μέθοδος .Κ στις δυο περιπτώσεις το κέρδος ειναι μονο οτι δεν χρειάζεται να κουμπωνεις το τηλέφωνο σε βισμα στη θήκη . Κ οτι δεν έχει καλώδιο … Αυτά .

ChristosT

Σε ένα κινητό με ασύρματη φόρτιση απο την κατασκευή του δεν χρειάζεσαι θήκη απλά βάζεις το κινητό στην ασύρματη βάση. Αυτό που δίνει η apple είναι θήκη η οποία πρέπει να υπάρχει συνεχώς στο κινητό προκειμένου να φορτίσei ασύρματα χωρίς να βάζεις βύσμα. Άν και όταν είχε σχολιασθεί σε άρθρο της samsung όλοι κάνανε την πάπια και λέγανε ότι ήταν αχρείαστο.
Τώρα βλέπουν τα θετικά και καλά…
Εν πάσει περιπτώση. Μάλλον η apple θέλει να δεί πόσο θα περπατήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα για να το βάλει σε μελλοντική συσκευή και φυσικά να τσεπώσει dollars και euros καθυστερημένα. Έστω και αργά θα ήταν για μελλοντικές συσκευές καλό. Χωρίς να φθείρεται το βύσμα υποδοχής και η πλακέτα του κινητού.

kalex

@Chris_BMW Απ’ οτι καταλαβα εγω παντως θα βαζεις την θηκη στο iPhone και μετα θα το ακουμπας στην βαση.. Επειδη στο αρθρο λεει “θήκες, που θα επιτρέπουν στο κινητό να φορτίζει ασύρματα”. Δηλαδη οχι να του βαζεις την θηκη και να φορτιζει 😉 Αν και πιο ωραιο θα ηταν αυτο!

Don mitso mou

Εγώ το εχω πει και παλαιότερα. Αυτού του τύπου οι ασύρματες φορτίσεις ειναι πιο πολύ gimmicks

Agnostos13

Θα το εβαζες στη θηκη να φορτιση εφοσον υπηρχε smart connector…
Τωρα χωρις αυτο δυσκολο!

bad-3_j

Επειδή με μεταλλική πλάτη δεν μπορεί να περάσει πολύ απλά χρειάζεται πλαστική θήκη για να λειτουργεί η ασύρματη φόρτιση που σημαίνει ότι και το 8pin connector θα χρησιμοποιείται από την θήκη.

Gvirginia

@Chris_BMW Δες πως φορτίζει το Lumia 1020. Ίσως έτσι να εξηγείται και ο “smart connector” που λέει ο Agnostos13…

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, ακουμπάς το κινητό (ή το κινητό μαζί με τη θήκη) πάνω στη βάση όπως λέει ο kalex.

Chris_BMW

Άγνωστε @ Συμφωνώ κ εγώ με αυτήν την προϋπόθεση το είπα… Αλλιώς δεν… Κάτσε να δούμε τι θα παρουσιάσει αυριο η Apple κ θα μας λυθούν όλες οι απορίες !

t0mpan0

Καινοτομιιιιιαααααα. Τουλάχιστον τα Samsung την έχουν έτοιμη και δεν θέλουν θήκες.

Anakin

Με έχει βολέψει πολύ η ασύρματη φόρτιση της Samsung είχα βαρεθεί τα καλώδια είναι η αλήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.