Η Apple μείωσε το μέγεθος της παραγγελίας από την TSMC

Apple TSMC, Η Apple μείωσε το μέγεθος της παραγγελίας από την TSMC

Η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC και θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των εσόδων της εταιρείας, όμως φέρεται να μείωσε την τελευταία της παραγγελία κατά 120.000 τεμάχια.

Οι ακυρωμένες παραγγελίες αφορούσαν μάρκες που θα γίνονταν χρησιμοποιώντας τους κόμβους N7, N5, N4 της TSMC και ακόμη και ορισμένους κόμβους N3. Οι φήμες ζητούν το A17 Bionic, το οποίο αναμένεται να βρεθεί κάτω από τις κουκούλες των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra , να παράγεται χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας N3 (3nm) της TSMC. Τα τσιπ M2 Ultra και M3 της Apple ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιούν τον ίδιο κόμβο.

Η Digitimes αναφέρει ότι η TSMC κατάφερε να νικήσει το Samsung Foundry όσον αφορά την εγγραφή πελατών. Ο κόμβος 3 nm της Samsung χρησιμοποιεί τρανζίστορ Gate-All-Around (GAA) που επιτρέπουν στην πύλη να έρχεται σε επαφή με το κανάλι από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα λιγότερη διαρροή ρεύματος και υψηλότερο ρεύμα κίνησης σε σύγκριση με τα τρανζίστορ FinFET που χρησιμοποιεί η TSMC για τον κόμβο 3 nm. Το GAA διαθέτει κατακόρυφα τοποθετημένα οριζόντια νανοφύλλα ενώ το FinFET χρησιμοποιεί οριζόντια τοποθετημένα κάθετα “πτερύγια”. Η TSMC αναμένεται να πάει στην GAA για την παραγωγή της στα 2nm το 2025-2026.

Παρά το γεγονός ότι εμμένει στο FinFET για παραγωγή 3 nm, η TSMC εξακολουθεί να έχει ένα αρκετά πλήρες βιβλίο με μεγάλα ονόματα όπως η Qualcomm, η MediaTek και η Nvidia να διατηρούν παραγωγική ικανότητα για το 2023 και το 2024. Η Samsung, ωστόσο, έχει μειονεκτήσει στις προσπάθειές της να εξασφαλίσει περισσότερες επιχειρήσεις λόγω σε χαμηλές αποδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι ένα υψηλότερο ποσοστό των τσιπ που κόβει από γκοφρέτες αποτυγχάνει να περάσει τον ποιοτικό έλεγχο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.