Apple: Το επόμενο wearable θα είναι Smart Glasses;

Τα smart glasses δεν είναι κάτι που έχει καταφέρει να μπει στη ζωή μας, τουλάχιστον όχι ακόμα. Η Google έκανε την προσπάθειά της με το Google Glass, το Snapchat έφερε πρόσφατα Spectacles και η Microsoft έχει τα HoloLens, αν και είναι περισσότερο headset. Θα είναι η Apple η επόμενη που θα επιχειρήσει να βάλει τα έξυπνα γυαλιά στην καθημερινότητά μας;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Apple σκέφτεται την δημιουργία μιας wearable συσκευής που θα έρθει με τη μορφή έξυπνων γυαλιών. Προς το παρόν η Apple ερευνά ακόμη την πιθανότητα να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα και δεν έχει κάτι απτό. Δεν υπάρχει κάποιο prototype ή οτιδήποτε άλλο, έτσι ώστε να έχουμε μια πρώτη εικόνα περί τίνος πρόκειται.

Η ιδέα είναι ότι η συσκευή αυτή θα συνδέεται με το iPhone και θα βασίζεται σε τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για να προβάλει εικόνες επάνω στο φακό. O Tim Cook κατά καιρούς έχει μιλήσει για τα θετικά του AR λέγοντας μάλιστα ότι θα μπει στη ζωή μας για τα καλά. Ο ίδιος έχει πει πως θα απορούμε πως μπορούσαμε να ζούμε χωρίς την συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως απορούσαμε πως ζούσαμε χωρίς κινητά. Επομένως το να επιλέξει να πάει σε AR αντί για VR συσκευή, δεν θα φαινόταν παράξενο.

Ο Tim Cook έχει δηλώσει “(Augmented Reality) is going to take a while, because there are some really hard technology challenges there, but it will happen in a big way, and we will wonder when it does, how we ever lived without it. Like we wonder how we lived without our phone today”.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε ότι η Apple έχει κάνει μικρές παραγγελίες near-eye οθονών από τους προμηθευτές της, αλλά όπως είπαμε ακόμη δεν έχει κάτι στα χέρια της. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει με το νέο project και πότε.apple smart glasses, Apple: Το επόμενο wearable θα είναι Smart Glasses;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Με τι λειτουργικό ? Τους καλόσαυρους που έχει ? Και για το 7 έλεγε ο μάγειρας που θα έχει πράγματα που δεν φαντέζεσται πως ζούσατε χωρίς αυτά,και εννοούσε τα ασύρματα ακουστικά και στα μακ τα dongles και την μπάρα αφής! Απατεώνες με οπαδούς για άρμεγμα

Tolis

Νίκο μάλλον το αντίθετο θες να πεις… Hater μεχρι εκει που δεν φτάνει… Για αρχι είπε οτι τα επόμενα iPhone και προϊόντα της Apple θα εχουν πράγματα που δεν ξερατε οτι χρειάζεστε… Οταν το είπε το iPhone 7 είχε ολοκληρωθεί σαν project… Αν δεν σου αρέσουν μην τα περνεις… οσο για το ios tv os και τα λοιπά, το Android χειρότερο ειναι σχεδον σε όλα τα κιν εκτος απο nexus και τωρα τα pixel.. οσο για mac λογικά δεν είχες ποτε και δεν χρειάστηκε να δουλέψεις σοβαρά και επαγγελματικά πανω σε λαπτοπ για αυτο λες αυτα που λες σαν ανιδεος… Αλλο το να μην συμφωνώ με κάποια πραγματα και να μην μου αρέσουν και αλλο να λεω οτι παρλαπηπα μου κατέβει στο κεφαλι… Εγω πχ εχω και iPhone 6s plus απο την εταιρεία μου και nexus μεχρι προχτες και τωρα περιμενω το pixel… Απο pc εχω και ενα Toshiba 1600€ απο την δουλειά που μου το εδωσαν πριν 6 μηνες και τωρα ειναι σχεδων σαν να το εχω 3 χρόνια και εχω το mac 2015 και ειναι σαν να το πηρα χθες…. Καθε συσκευή εχει τα καλα και τα κακα οτι σε βολεύει περνεις και αυτη που περνούν και ξέρουν… Συνέχεια »

ΝΙΚΟΣ

@Tolis Γράφεις γράφεις γράφεις αλλά είσαι εκτός θέματος, εκτός τόπου και χρόνου !
Ξαναδιάβασε τον τίτλο . Παρλαπίπες και σκέτες πίπες , χάρισμα σου αγοράκι.
Δε σε ξέρω, δε με ξέρεις.

Giannis

@ ε ναι. Η apple είναι ασχετη σε λειτουργικά και δεν θα μπορέσει να φτιάξει software για smartglasses. Το διαβάσαμε και αυτό. Ευτυχώς μπαίνουμε στο techblog και γελάμε λιγάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.