Apple: Ολοταχώς προς τη δημιουργία app για διαβητικούς

Apple app, Apple: Ολοταχώς προς τη δημιουργία app για διαβητικούς

H Apple φέρεται να εργάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη μη επεμβατική και συνεχής παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα, μέσω ενός app.

Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να μετρήσει πόση γλυκόζη υπάρχει στο σώμα κάποιου χωρίς να χρειάζεται να τρυπήσει το δέρμα. Αφού πέρασε σημαντικά ορόσημα πρόσφατα, η εταιρεία πιστεύει πλέον ότι θα μπορούσε τελικά να φέρει στην αγορά την παρακολούθηση γλυκόζης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την προσπάθεια.

Eάν τελειοποιηθεί, μια τέτοια ανακάλυψη θα ήταν ευλογία για τους διαβητικούς και θα βοηθούσε στην ενίσχυση της Apple στην υγειονομική περίθαλψη. Η προσθήκη του συστήματος παρακολούθησης στο Apple Watch, ο απώτερος στόχος, θα έκανε επίσης αυτή τη συσκευή απαραίτητο στοιχείο για εκατομμύρια διαβητικούς σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν ακόμη χρόνια δουλειάς μπροστά, αλλά η κίνηση θα μπορούσε να ανατρέψει μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Apple ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία τσιπ γνωστή ως φωτονική πυριτίου και μια διαδικασία μέτρησης που ονομάζεται φασματοσκοπία οπτικής απορρόφησης. Το σύστημα χρησιμοποιεί λέιζερ για να εκπέμπει συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός σε μια περιοχή κάτω από το δέρμα όπου υπάρχει διάμεσο υγρό που μπορούν να απορροφηθούν από τη γλυκόζη. Στη συνέχεια, το φως ανακλάται πίσω στον αισθητήρα με τρόπο που δείχνει τη συγκέντρωση της γλυκόζης. Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος καθορίζει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα ενός ατόμου.

Προς το παρόν, οι μηχανικοί εργάζονται για να αναπτύξουν μια πρωτότυπη συσκευή στο μέγεθος ενός iPhone που μπορεί να δεθεί στο χέρι στου χρήστη. Είναι μικρότερη από προηγούμενη έκδοση που ήταν αρκετά μεγάλη και απαιτούσε από τον χρήστη να χρησιμοποιεί τραπέζι.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Σαν γονιός με παιδι που διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ένα εδώ και δυο μήνες σε ηλικία τριών χρόνων ένα Apple Watch με αυτήν την λειτουργία (αισθητηρας γλυκόζης χωρίς τρύπημα) θα είναι σωτήριο .

Τα αγκάθια πάντως είναι πολλά όπως αναφέρεται και στο άρθρο , τα λεφτά που διακυβεύονται παρα πολλά από τις ήδη υπάρχουσες εταιρείες με τέτοιους αισθητήρες

Αλλά πιστεύω πως αν κάποιος μπορεί να πάει κόντρα στο υπάρχον σύστημα και να βγάλει έναν τέτοιον αισθητήρα ο οποίος θα είναι ενσωματωμένος σε ένα ρολοι είναι μόνο η Apple

Μακάρι να το καταφέρει και θα είναι το πρώτο προϊόν που θα προ παραγγείλω

Δημητρης

Χρήστο το θέμα είναι και η ακρίβεια της μέτρησης. Εύχομαι να βγει σύντομα αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο θα το δούμε σε βάθος πενταετίας.
Βέβαια, όπως είπες, στο οποίο συμφωνώ, είναι πως μόνο η Apple μπορεί να το κάνει χωρίς να φοβηθεί τα δισεκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.