Η Apple παρατάει το project για AR γυαλιά που συνδέονται με Mac

Gear
Apple

Η Apple δεν αναπτύσσει πλέον γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας σχεδιασμένα να συνδέονται με το Mac, αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Η Apple ήθελε να δημιουργήσει έξυπνα γυαλιά που θα έμοιαζαν με κανονικά γυαλιά, αλλά είχαν δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Apple ανέπτυσσε γυαλιά AR που συνδέονται σε Mac για τροφοδοσία, επειδή ένα τσιπ αρκετά ισχυρό για εφαρμογές AR δεν θα χωρούσε σε μια συσκευή που έχει το μέγεθος των τυπικών γυαλιών. Οι μηχανικοί της Apple προσδιόρισαν ότι τα γυαλιά AR θα έπρεπε να παρέχουν την απόδοση ενός iPhone με το ένα δέκατο της κατανάλωσης ενέργειας, διαφορετικά το τσιπ θα ήταν απλώς πολύ ζεστό. Η προσθήκη μπαταρίας στα γυαλιά θα ήταν επίσης προβληματική λόγω του βάρους.

Στην αρχή, η Apple ήθελε τα γυαλιά να συνδέονται με το iPhone, αλλά το iPhone δεν είχε την ισχύ ή την αυτονομία της μπαταρίας για να τα υποστηρίξει. Στη συνέχεια, η Apple πέρασε στη χρήση του Mac ως πηγή ενέργειας, αλλά τα στελέχη της εταιρείας δεν ήταν πεπεισμένα ότι μια συσκευή συνδεδεμένη σε Mac ήταν μια καλή λύση, γεγονός που οδήγησε στον τερματισμό του έργου.

Τα γυαλιά AR στα οποία εργάστηκε η Apple ήταν ελαφρύτερα από το Vision Pro και δεν απαιτούσαν ιμάντα κεφαλής, ούτε υπήρχε μπροστινή οθόνη που έδειχνε τα μάτια του χρήστη. Η Apple φέρεται να δημιούργησε φακούς που θα μπορούσαν να αλλάξουν την απόχρωση με βάση το τι έκανε ο χρήστης, δίνοντας σήμα στους ανθρώπους γύρω του.

Υπάρχουν φήμες για τη δουλειά της Apple στα γυαλιά AR εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και το Vision Pro είναι αυτό που κατασκεύασε η Apple επειδή η τεχνολογία δεν υπάρχει ακόμη για το είδος των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που στοχεύει η Apple.

Το 2017, ο Tim Cook είπε ότι η τεχνολογία για την κατασκευή έξυπνων γυαλιών AR “με ποιοτικό τρόπο” απλά δεν υπήρχε και φαίνεται ότι αυτό εξακολουθεί να ισχύει.

Ενώ η εργασία της Apple για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας έχει σταματήσει, η εταιρεία εξακολουθεί να αναπτύσσει νέες εκδόσεις του Vision Pro και όταν υπάρχει η τεχνολογία, τα στελέχη της Apple θέλουν να επανεξετάσουν τη δυνατότητα ενός σετ γυαλιών AR.

Τα έξυπνα γυαλιά της Apple διέθεταν προβολείς ικανούς να εμφανίζουν πληροφορίες όπως εικόνες και βίντεο στον χρήστη και η Apple συνεχίζει να εργάζεται σε προσαρμοσμένες οθόνες microLED που θα μπορούσαν μια μέρα να χρησιμοποιηθούν σε γυαλιά AR.

Ο ανταγωνιστής της Apple, Meta, έχει ήδη επιδείξει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας “Orion” που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά τα γυαλιά βρίσκονται σε στάδιο πρωτότυπου και κοστίζουν πάνω από 10.000 δολάρια για την κατασκευή τους. Η Meta στοχεύει να κυκλοφορήσει τα γυαλιά μέχρι το 2027, όταν η Apple σχεδίαζε αρχικά να κάνει το ντεμπούτο της στα τώρα ακυρωμένα έξυπνα γυαλιά της.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ