Η Apple φαντάζεται iPhone και iPad που μετατρέπονται σε MacBook

apple iphone ipad patent, Η Apple φαντάζεται iPhone και iPad που μετατρέπονται σε MacBook

Η Apple έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή της στην ιδέα μιας οθόνης αφής στο MacBook εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους. Πρόσφατα ο Phil Schiller είχε δηλώσει ότι αυτή ήταν μια ιδέα που εξερεύνησε η Apple πριν από πολλά χρόνια, ωστόσο αποφάσισε να μην την υιοθετήσει.

“Ξοδέψαμε πολύ χρόνο ερευνώντας το ενδεχόμενο αυτό για χρόνια και συμπεράναμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε τον καλύτερο προσωπικό υπολογιστή, δεν μπορείς να προσπαθήσεις να μετατρέψεις το MacOS σε iPhone”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Αν όμως μπορούσες να μετατρέψεις το iPhone ή το iPad σου σε MacBook; Αυτή είναι μια ιδέα που έχει περάσει από το μυαλό της Apple, όπως φαίνεται από την πατέντα που θέλει να κατοχυρώσει. Το Apple Insider ανακάλυψε μια αίτηση για κατοχύρωση πατέντας που έχει καταθέσει η Apple και περιλαμβάνει laptops με ενσωματωμένα docks για την υποδοχή iPhone ή iPad.

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ότι το iPhone μπορεί να ενσωματωθεί στο σημείο που βρίσκεται το trackpad, παρέχοντας επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη και χωρητικότητα σε ολόκληρη τη συσκευή. Το iPhone ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί σαν trackpad. Το laptop θα έχει οθόνη και μπαταρία.

Όσο για την πατέντα του iPad, η Apple θέλει να ενσωματωθεί στο σημείο που θα ήταν η οθόνη, ενώ το ίδιο το laptop διαθέτει trackpad.

Η Apple κατέθεσε την αίτηση για πατέντα τον Σεπτέμβριο, αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι θα την δούμε να παίρνει σάρκα και οστά.

apple iphone ipad patent, Η Apple φαντάζεται iPhone και iPad που μετατρέπονται σε MacBook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Σιγα την ιδεα!! Στο Android γίνεται ήδη αυτό με διάφορες μεθοδους πχ WiFi

Αλλοι εχουν σκεφτεί καλύτερες ιδεες απο οτι αυτο.

DialEx

Παρόμοια προσπάθεια είχε κάνει και η ΑSUS πριν κάποια χρόνια αλλά δεν είχε την καλύτερη αποδοχή, για να δούμε η Apple τι θα καταφέρει. Προσωπικά εμένα μου φαίνεται πολύ βολικό σαν ιδέα, μένει η πράξη.

Agnostos13

Θα μπορουσε πολυ πιο απλα…να συνδεεις τη συσκευη στο iPhone Lightning Dock…και στο dock να συνδεεις οθονη και φορτιστη… Και ασυρματα ποντικι και πληκτρολογιο!

james

Έχω καλύτερη ιδέα! Ένα iPhone που να μπαίνει μέσα σε σασί iPad σαν το Asus padfone και όλο μαζί στη θέση της οθόνης ενός MacBook. Τρία σε ενα!

ΝΙΚΟΣ

Τρίχες κατσαρές.Αυτά βγαίνουν από την Apple για να κρατά ζεστούς τους οπαδούς της.Κάτι να περιμένουν πως έρχεται για να νοιώθουν καλύτερα με τα λεφτά που δίνουν.Marketing.

Vasilist

Δεν είναι κακό να το κάνουν, εμένα νου άρεσε το asus padphone έβαζες το κινητό μέσα στο τάμπλετ και γίνονταν αμέσως από τηλέφωνο σε μεγάλο τάμπλετ η και λάπτοπ γιατί παίρνει και full size πληκτρολόγιο.
Δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην έχουν και οι χρήστες της Apple κάτι τέτοιο, είναι πρακτικό και χρήσιμο.

Ιωάννης jb

Ωραίο αυτό κάτι ανάλογο είδαμε από asus αλλά δεν το συνέχισε..
Η apple αν καταπιαστεί θα κάνει κάτι καλύτερο κ σίγουρα λόγο μάρκετινγκ θα πάει καλά….
Μετά θα το βάλει κ η samsung κ πάει λέγοντας

Ηρακλής

Κάποια άτομα δεν έχουν τελικά ιδέα απο τεχνολογία και εξηγώ τον λόγο (με το συμπαθιο). Φανταστείτε οτι αγοράζετε όπως πολύ σωστά ειπώθηκε κάτι σε tablet όπως το padfone. Έχετε δηλαδή μία οθόνη επιθυμητή στο μέγεθος που εσάς βολεύει και στην ανάλυση. Το κόστος αυτού θα είναι εξαιρετικά μικρό λόγω του οτι έχεις μόνο οθόνη και ηχεία και μπαταρία. Μετά με την ίδια λογική έχεις ένα mac όπως το tablet που στην ουσία έχεις οθόνη και πληκτρολόγιο κλπ. Ωραία; Ωραία…εξαιρετικά μικρό κόστος και αυτό. Σκεφτείτε τώρα οτι έχοντας αυτά για πολλά χρόνια και αλλάζοντας μόνο, το ξαναλέω μόνο ένα iphone (6s, 7, 8, 8s κλπ), έχετε αναβάθμιση του όλου συστήματος με ένα μοναδικό κόστος αυτού του κινητού και αναλόγως χρονικού διαστήματος της επιθυμίας σας. Δεν χρειάζεται να πληρώνετε 600 για ipad και 2500 για mac. Δηλαδή χονδρικά 3000. Με 800 σε γενικές γραμμές θα αναβαθμίζεται ipad και mac ταυτόχρονα. Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να δώ την Apple πρός αυτή την κατεύθυνση. Άν αναλογιστούμε μάλιστα την δύναμη των iphones αλλά και το οτι η εταιρεία θα έχει να αναβαθμίζει μόνο το ios , αυτό σημαίνει οτι θα γίνετε ακόμη καλύτερη δουλειά στο λειτουργικό και οι αναβαθμίσεις θα διαρκούνε ακόμη περισσότερο. Σκεφτείτε… Συνέχεια »

james

Ιωάννης jb δεν παει λεγοντας, εχει παει ηδη λεγοντας. Υπαρχει ολοκληρη κατηγορια 2σε1 υπολογιστων που γινονται ταμπλετ και παει αρκετα καλα. Η συγκεκριμενη υλοποιηση του αρθρου ειναι απο τις χεροτερες που εχουμε δει

Chris_BMW

@james

Εισαι hater ok . Δεν γουστάρεις την συγκεκριμένη εταιρεία πάλι οκ δικαίωμα σου .
Το να συγκρίνεις ΠΑΤΕΝΤΑ το ξανά γράφω ΠΑΤΕΝΤΑ με ίδη υπάρχον προϊόν και να βγάζεις κ συμπέρασμα για την υλοποίηση….

Chris_BMW

*ηδη* το σωστό ..

aptalikos

Σιγά μην το κάνει. Πως θα πουλάει μετά ξεχωριστά τα Macbook;

Νικος

Ρε τι λετε ? πάτε καλά? θα μας πουλήσουν για πρωτοπορία αυτό που έκανε η Motorola το 2011 με το Atrix 4G … !!!!

Μανώλης

@james και τα τρία μαζί σε ένα iMac 27″;;;; χαχαχα!!!!

Μια χαρά ιδέα, ίσως τα καταφέρει καλύτερα σε σχέση με τις προσπάθειες του παρελθόντος των άλλων εταιρειών! 🙂

Δημήτρης

(Σιγά μην το κάνει. Πως θα πουλάει μετά ξεχωριστά τα Macbook;)
Μπορεί να θέλει να καταργήσει ένα απο τα δύο λειτουργικά.
Το σκέφτηκες; Ξέρεις πόσους πόρους και λειτουργικά έξοδα θα γλιτώσει αυξάνοντας τα κέρδη της;

james

@Chris_BMW σχολιαζω αυτο που βλεπω. Αν μας δειξει κατι αλλο θα σχολιασω πανω στο κατι αλλο. Και η πατεντα αυτη αφορα σε συσκευη 2σε1. Με τι να τη συγκρινω; Δεν καταλαβαινω την ενσταση σου

Agnostos13

2 σε 1 οπως λεμε και σαμπουαν και μαλακτικο;

SecondoMale

Ιωάννης_jb , Chris_BMW, Chris_T είστε για γέλια ρε μάγκες 😀 . Ή που είναι το ίδιο account η που είστε βαμμένοι μέχρι το κόκκαλο

james

@Agnostos13 2σε1 οπως λεμε αγοραζεις νεο iphone την επομενη χρονια και δεν κουμπωνει στο λαπτοπ γιατι εχει αλλαξει ελαχιστα το design και αγοραζεις και λαπτοπ

Agnostos13

@James:
Υπερβολικος… Να μην κουμπωνει στο pc μπορει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.