Apple: Πατέντα για κατασκευή οθόνης από ύφασμα;

Πλάνα για το πως η Apple σκέφτεται το θέμα της βελτίωσης της εμπειρίας των συσκευών της φαίνεται πως αποκαλύπτει πατέντα που κατέθεσε η εταιρεία, σύμφωνα με την οποία θέλει να κατασκευάσει οθόνη από ύφασμα για χρήση σε συσκευές όπως το Apple Watch.

Η πατέντα αυτή έχει τον τίτλο “Υφαντή οθόνη” και περιγράφει τις τεχνικές με τις οποίες μπορεί να περαστεί φως μέσα σε ίνες υφάσματος και άλλων υλικών έτσι ώστε αν τοποθετηθούν με κάποιο τρόπο να σχηματίσουν μια οθόνη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο Apple Watch για να παρέχει δευτερεύουσες πληροφορίες στο λουράκι του ρολογιού.

Όλο αυτό το εγχείρημα βασίζεται στο συνδιασμό ινών υφάσματος που μεταδίδουν φως με αυτές που δε μεταδίδουν, έτσι ώστε σε συνδιασμό με το ύφασμα να σχηματίσουν οθόνη που θα μεταδίδει πληροφορίες, ανάλογα με την επιλογή του χρήστη για το ποιές πληροφορίες θα μεταδίδονται στη δευτερεύουσα οθόνη μέσω του iPhone και του Apple Watch.

Τα κομμάτια από τα οποία θα αποτελείται η οθόνη θα είναι ίνες από γυαλί, πολυμερή υλικά και νάυλον μέσα σε ένα εύκαμπτο πλαίσιο. Όλο αυτό το μείγμα θα “πλέκεται” με το ύφασμα έτσι ώστε να μπορεί να συνθέσει μια οθόνη η οποία θα αποτελείται από ύφασμα το οποίο θα τροφοδοτείται από μια LED πηγή φωτός.

Ακούγεται αρκετά περίπλοκο και σαν ιδέα και σαν υλοποίηση, με την Apple να φαίνεται πως θέλει να δώσει μια νέα “πνοή” στο Apple Watch αλλά και ίσως να κατασκευάσει λουράκια που θα συνδέονται με συσκευές iOS και να μεταδίδουν πληροφορίες επάνω στο λουράκι χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει κάποιος τη συσκευή του.

apple, patent, woven, display, watch, wrist, loops, Apple: Πατέντα για κατασκευή οθόνης από ύφασμα;

apple, patent, woven, display, watch, wrist, loops, Apple: Πατέντα για κατασκευή οθόνης από ύφασμα;

apple, patent, woven, display, watch, wrist, loops, Apple: Πατέντα για κατασκευή οθόνης από ύφασμα;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Ενδιαφέρον αλλά το μέλλον είναι σε διαφανές αλουμίνιο οπότε άσκοπη κίνηση…εκτός και αν την ξεκινήσει από το iPhone 7 αν και δεν το πιστεύω…

g.pap

Το σλουμινιο ειναι ηδη ξεπερασμένο,οπως και η κατασκευη μικροσυσκευων απο αυτο.Ειναι γενικα οι τελευταίες γενιες κινητων με αλουμινιο μιας και το μέλλον γενικα ειναι το Microlattice και ολα τα παρεμφερη μεταλλα.

Mitsaras

Πολλες πατεντες βλεπουμε απο την αππλε τωρα τελευταια αλλα πραξη ΔΕΝ!!

Panos7GR

@Nick: Αν δεν κατάλαβες δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει με αυτήν την πατέντα τις κλασσικές οθόνες αφής που έχουμε, απλά να “δημιουργήσει” οθόνες (που μπορεί να γίνουν και αφής) σε άλλα αντικείμενα.
Πάντως όντως συμφωνω πως το επόμενο βήμα στις οθόνες θα είναι διαφανές αλουμίνιο στα παράθυρα, καθρέφτες κτλ.

Στο άρθρο τώρα:
Πολύ ωραία ιδέα για “smart” υφασμάτινο λουράκι στα ρολόγια μας ή στα fitness trackers μας / smartbands για να μας δείχνουν notifications και γενικά πληκτρολόγια.
Παιδιά πάντως εγώ προσωπικά όταν διάβασα την είδηση κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό “αυτοκίνητο”. Εγώ πιστεύω πως αυτή η οθόνη θα ήταν απίστευτα χρήσιμη σε αυτοκίνητο. Κρατάει την πολυτέλεια του υφάσματος αλλά έχει την χρησιμότητα της οθόνης αφής. Μη ξεχνάμε πως η Apple έχει στα σκαριά να βγάλει αυτοκίνητο και μάλιστα όπως έχουν αναφερθεί ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει την αγορά.
Παρεμπιπτόντως κάτι ανάλογο έχει και η BMW ➡ https://techblog.gr/gadgets/bmw-smart-fabrics-67592/

Έρχονται εποχές που θα τριβουμε τα μάτια μας σχετικά με τι αυτοκίνητα θα “οδηγαμε” στο άμεσο μέλλον!

vasilist

Patent troll κάνει.
Ζωγραφίζει σε φύλλα τι θα μπορούσε να φτιάξει κάποιος και όταν γίνει μετά λέει το έχω σε πατέντα μου ανήκει ή πλήρωσε αντίτιμο.
Μην περιμένετε να δείτε κάτι τέτοιο από την apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i