Σάββατο
31/05/2014

Apple, πατεντάρει «έξυπνα» ακουστικά που προσαρμόζονται αυτόματα

Αμέσως μετά την κίνησή της να εξαγοράσει την Beats Audio έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της) η Apple προχώρησε στην αίτηση για την κατοχύρωση δύο νέων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι δυο πατέντες είναι: «Ear Presence Detection in Noise Cancelling Earphones» και «Electronic Devices and Accessories with Media Streaming Control Feature»

Οι δυο πατέντες όπως φαίνεται έχουν να κάνουν με ακουστικά τα οποία χρησιμοποιούν αισθητήρες για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση κάποιων features.

Με την τεχνολογία noise-canceling να είναι αρκετά ενεργοβόρα, η πρώτη πατέντα δείχνει ότι με την χρήση αισθητήρων τα ακουστικά θα μπορούν να προσδιορίσουν αν ο χρήστης τα φοράει ή όχι απενεργοποιώντας έτσι την διεργασία. Αυτό βέβαια έχει προϋπόθεση την χρήση κάποιων αισθητήρων όπως, επιταχυνσιόμετρο, capacitive αισθητήρες αφής, αισθητήρες υπερήχων, καθώς και μικρόφωνα μέσα σε ένα σετ ακουστικών.

Η δεύτερη πατέντα είναι παρόμοια και έχει να κάνει πάλι με το αν ο χρήστης φοράει τα ακουστικά ή όχι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να σταματάει το streaming της μουσικής αν ο χρήστης έβγαζε τα ακουστικά και να συνέχιζε όταν τα έβαζε πάλι. Η πατέντα αυτή θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη καθώς ο χρήστης δεν χρεώνεται με τα δεδομένα του κινητού και δεν επιβαρύνει την μπαταρία.
apple-earpods-patent-570

apple-earpods-570
Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

6 Σχόλια

 1. Ο/Η Alexis λέει:

  χαχαχαχα απλα

 2. Ο/Η arg λέει:

  είναι πολλά τα λευτά άρη !!!

 3. Ο/Η Γιώργος Γκ. λέει:

  Πολύ καλό αυτό, με αρέσει !

 4. Ο/Η iMihalisS λέει:

  Άμα ειναι όντως έτσι υπάρχει περίπτωση να τα πάρω,γιατι έχουν ωραία features;)

 5. Ο/Η George E. λέει:

  Για όποιον θυμάται και η τότε Sonyericsson είχε παρόμοια ακουστικά με αισθητήρα που αναγνώριζε πότε τα φορούσες και ξεκινούσε αυτόματα η μουσική.. Υπήρξα κάτοχος τους, αλλά ώρες-ώρες ήταν σπαστικά γιατί ο αισθητήρας δεν καταλάβαινε πάντα τι έκανες… Ελπίζω σε καλύτερη υλοποίηση από την Apple.

 6. Ο/Η temasek λέει:

  Και τιμή 50 ευρώ…. Δεν πάω να πάρω AKG καλυτερα που θα δώσω 50 ευρώ στην apple για earphones

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.