Gear

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

Το νέο gadget φέρνει μερικές σημαντικές αλλαγές και δυνατότητες.

Squeeze gesture

Η χειρονομία συμπίεσης επιτρέπει στο ‌Apple Pencil‌ Pro να αντιλαμβάνεται πότε ασκείται πίεση στα πλάγια της συσκευής. Η χρήση της συμπίεσης εμφανίζει μια παλέτα ώστε να μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως εργαλεία εναλλαγής, βάρη γραμμής και χρώματα.

Οι προγραμματιστές μπορούν να προσαρμόσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι εφαρμογές στη χειρονομία συμπίεσης, ώστε να μπορούν να εμφανίζουν προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου σε κάθε εφαρμογή.

Barrel Roll

Προσφέρει πολύ πιο ακριβή έλεγχο των εργαλείων στυλό και βούρτσας, παρόμοιο με το πώς θα λειτουργούσε ένα πραγματικό στυλό ή βούρτσα όταν το γέρνετε ενώ σχεδιάζετε ή σχεδιάζετε.

Απτική ανάδραση

Ένας ενσωματωμένος haptic engine προσφέρει απτική ανάδραση όταν χρησιμοποιείτε τις χειρονομίες του Apple Pencil Pro. Ένας ελαφρύς απτικός παλμός θα ανταποκρίνεται όταν χρησιμοποιείτε μια χειρονομία συμπίεσης ή διπλού αγγίγματος, ενώ υπάρχει ανάδραση κατά τη χρήση του κουμπώματος σε μια λειτουργία Smart Shape.

Find My
Το Find My είναι διαθέσιμο για το ‌Apple Pencil‌ Pro, ώστε να μπορεί να παρακολουθείται ακριβώς δίπλα στο iPad και άλλες συσκευές στην εφαρμογή Find My.

Φόρτιση και σύζευξη
Το Apple Pencil Pro συνδέεται στο πλάι του iPad Pro ή του iPad Air και η μαγνητική σύνδεση επιτρέπει την αυτόματη σύζευξη και φόρτιση. Υπάρχει μια νέα μαγνητική διεπαφή που είναι διαθέσιμη στα μοντέλα iPad Pro 2024.

Υπάρχοντα Χαρακτηριστικά

Υποστηρίζονται οι τρέχουσες λειτουργίες του Apple Pencil, όπως η τοποθέτηση αιωρήματος και το διπλό πάτημα του Apple Pencil. Το Hover σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του σημείου που θα ακουμπήσει το Apple Pencil στην οθόνη πριν σημειωθεί, ενώ το διπλό πάτημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εναλλαγή μεταξύ εργαλείων.

Η χαμηλή καθυστέρηση, η ευαισθησία κλίσης και η ευαισθησία πίεσης είναι όλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται.

Συμβατότητα

Το Apple Pencil‌ Pro είναι συμβατό με τα μοντέλα M2 ‌iPad Air‌ και τα μοντέλα M4 ‌iPad Pro‌, επομένως λειτουργεί μόνο με τα iPad του Μαΐου 2024.

Τιμή

Η τιμή του Apple Pencil Pro ανέρχεται στα 129 $, όσο είναι και το κόστος του Apple Pencil 2.

Επεξεργάστηκε την 10 Μαΐου 2024 10:53

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.