Apple: Δημιουργεί τα “πιο ανεπτυγμένα” power management chips

Apple power management chips, Apple: Δημιουργεί τα “πιο ανεπτυγμένα” power management chips

Με τα βήματα που κάνει τελευταία, η Apple είναι σαφές ότι θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από τρίτους προμηθευτές. Φέτος έκοψε τους δεσμούς με την κατασκευάστρια GPU, Imagination Technologies. Ο λόγος είναι ότι έφερε in-house graphics chip στο νέο A11 SoC.

Οι νέες πληροφορίες λένε ότι η Apple σχεδιάζει τα δικά της power management chips (chips διαχείρισης ενέργειας), τα οποία θα μπορούσαν να μπουν ακόμη και στα iPhones του 2018.

Όπως μεταδίδει το Nikkei Asian Review, τα νέα power management chips θα είναι τα “πιο ανεπτυγμένα στην αγορά”. Το power management chip ελέγχει την κατανάλωση ενέργειας και της δυνατότητες φόρτισης του iPhone, επομένως (αν ισχύουν οι πληροφορίες), τότε στα μελλοντικά iPhones θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καλή ισορροπία απόδοσης και μπαταρίας, αλλά και ταχύτητες φόρτισης.

Αν λοιπόν η Apple αναπτύξει τα δικά της power management chips, αυτή είναι μια πολύ κακή είδηση για την Dialog Semiconductor. Η Apple ήταν υπεύθυνη για το 74% των εσόδων της Dialog το 2016 και μετά την παραπάνω είδηση, η μετοχή της έπεσε κατά 19%.

Η Apple αναφέρεται ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα δικά της power management chip στο 50% των iPhones που θα κυκλοφορήσει το 2018, αλλά υπάρχει πιθανότητα η αλλαγή να γίνει το 2019. Οι πηγές λένε ότι τα custom chips θα κατασκευάζονται από την TSMC.

Κόβοντας την εξάρτηση από τρίτους (όσον αφορά στο hardware), η Apple όχι μόνο θα ωφεληθεί οικονομικά, αλλά θα έχει και την δυνατότητα να ελέγχει καλύτερα την διαδικασία παραγωγής των iPhones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Behold … το 2018 θα μας βρει με iPhone που θα εχουν ιδιο χρονο χρησης με τα σημερινα αλλα με μικροτερη μπαταρια – μη ξεχναμε αλλωστε, πρεπει να γινει πιο λεπτη η συσκευη.

Theo

Omg omg διαδώστε τα Apple chips είναι τα πιο πολύ αποδοτικοτεροτεροτερα!!!11!1!11!

Γιώργος Λ

Αυτή η ειρωνεία κάποιον εδώ μέσα (μιλάω γενικά) και με αφορμή το παραπάνω σχόλιο θα ήθελα να πω κάτι , θα πάρω για παράδειγμα αυτό το άρθρο είτε σου αρέσει η συγκεκριμένη εταιρεία είτε όχι το άρθρο κάνει λόγο για το πιο ανεπτυγμένα power managemenent chips το γεγονός ότι θα βρεθεί κάτι που θα σε βοηθήσει σε καλύτερη χρήση και εμπειρία στο κινητό σου δεν σε νοιάζει ? Αν η κάθε apple, samsung η οποιοδήποτε άλλη εταιρεία βγάλει ένα προϊόν έρχονται κάποιοι εδώ μόνο για να την ‘κραξουν’ πχ το wireless charging για το iphone , είδα σχόλια τύπου: <> συμφωνώ ή apple συνήθως παίζει εκ του ασφαλούς και δεν τρέχει να βάλει καινούργια πράγματα, αλλά τώρα που υπάρχει περισσότεροι κατασκευαστές θα ασχοληθούν με αντικείμενα wireless charging γιατί η ζήτηση μεγάλωσε. Η το συμβάν με το Note 7 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι χάρηκαν με την αποτυχία του λες και είχαν να κερδίσουν κάτι από αυτό , ίσως αν το κινητό είχε πετύχει να βλέπαμε κι άλλα κινητά με πενάκι η κάτι παρόμοιο.Τελος πάντων αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αυτό που γίνεται με τον ‘φανμποισμο’ να προσπαθήσουμε όλοι να το ελαττώσουμε και όχι δεν λέω να μην… Συνέχεια »

Agnostos13

Κάποιοι κοιτάνε αν την έχουν μεγαλύτερη (την μπαταρία) και όχι αν το κάνουν καλύτερα (το power management)…
Η apple τους αρέσει ή όχι το κάνει!

NtinosMD

Θα τους παραδεχτω εαν καταφερουν και δωσουν market-leading αυτονομια σε mobile συσκευη. Αλλα μαλλον ειναι ονειρο θερινης νυκτος γιατι σε αλλα μας εχει συνηθισε τοσα χρονια με το αποκορυφωμα με το iphone 8, να μειωνει τη χωρητικοτητα. Δηλαδη κακο θα ητανε να ειχε την ιδια χωρητικτητα με την 7η σειρα ΚΑΙ τον power-efficient Α11? 140 mah και 220mah αντιστοιχα η διαφορα απ το κανονικο και το plus μεταξυ των 2 γενεων.

τζοναρος

μια φορα αγορασα iphone ( το 5), ποτε ξανα. το κρατησα 4-5 μηνες. το κινητο με βαρια χρηση ηθελε φορτιση καθε 4 ωρες. Παντα ειχαν την χειρότερη αυτονομία και δεν θα αλλαξει ποτε αυτο. Η απλ απλα θέλει να βαζει μικρες μπαταριες.

KostasB

Έχω την εντύπωση ότι από φέτος η Apple μπαίνει σε μια περίοδο δοκιμών νέων τεχνολογιών που έχει εφαρμόσει ή θέλει να εφαρμόσει στις συσκευές της. Και όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο στους χρήστες οι οποίοι γίνονται beta testers.
Μακάρι να της βγει σε καλό για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και από τους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι για όλα αυτά θα την πληρώσουν οι καταναλωτές που θα καλούνται να ξοδεύουν κάθε χρόνο και περισσότερα χρήματα για μια συσκευή. Αυτό είναι και το ένα από τα δύο παράπονά μου από την Apple, το παράλογο κόστος των συσκευών της. Το άλλο είναι το λογισμικό της που αν δεν χρησιμοποιείς και άλλες συσκευές της, πχ Mac, το καθιστά άβολο στη χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.