Η Apple πραγματοποιεί “υγιή” κέρδη παρά τις αδύναμες πωλήσεις iPad

Apple, Η Apple πραγματοποιεί “υγιή” κέρδη παρά τις αδύναμες πωλήσεις iPad

Η Apple ανακοίνωσε υψηλά έσοδα ρεκόρ ύψους 90,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, με καθαρά κέρδη 20,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ζητήματα προέρχονται κυρίως από μικτές επιδόσεις σε όλη τη σειρά της Apple. Δεν θα σας εκπλήξει αν ακούσετε ότι το ντεμπούτο του iPhone 14 βοήθησε να τροφοδοτήσει τα έσοδα της εταιρείας από κινητές συσκευές, 42,6 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 38,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο καλοκαίρι. Ενώ το MacBook Air M2 βοήθησε τα έσοδα του Mac να αυξηθούν κατά 25% στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, οι πωλήσεις του iPad μειώθηκαν απότομα – μειώθηκαν σε κάτι λιγότερο από 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι σχεδόν 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Και ενώ υπηρεσίες όπως το Apple Music και το TV+ σημείωσαν νέο ρεκόρ 19,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτό είναι μόνο ένα μέτριο χτύπημα έναντι των 18,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις για το Apple Watch και τις έξυπνες οικιακές συσκευές αυξήθηκαν σταθερά από 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πελατειακή βάση φαίνεται να είναι ισχυρή, τουλάχιστον. Ο CFO της Apple Luca Maestri σημείωσε ότι περίπου οι μισοί αγοραστές Mac και iPad ήταν νέοι στην πλατφόρμα. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ένα υψηλό όλων των εποχών για τον αριθμό των ενεργών συσκευών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ πρόσθεσε ότι οι πωλήσεις τηλεφώνων ήταν ισχυρές παρά τους αυστηρούς περιορισμούς εφοδιασμού για τα iPhone 14 Pro και Pro Max.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.