Apple Reality Pro: Ο Mark Gurman περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το AR/VR headset

apple reality pro, Apple Reality Pro: Ο Mark Gurman περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το AR/VR headset

Ο αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman, δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο, στο οποίο περιγράφει με λεπτομέρεια το AR/VR headset της Apple. Καταρχάς, θα ονομάζεται Apple Reality Pro και θα μπορούσε να ανακοινωθεί στο WWDC και να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ για $3.000 αργότερα φέτος.

Στόχος της Apple είναι να ολοκληρωθεί το project που διήρκεσε επτά χρόνια και απασχόλησε περισσότερα από 1.000 άτομα. Το Reality Pro θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γυαλί και προστατευτικά μαξιλαράκια, με τον Gurman να σχολιάζει ότι θυμίζει τα AirPods Max.

Θα έχει μια κυρτή οθόνη στο μπροστινό μέρος, η οποία θα δείχνει τα μάτια, ηχεία στα πλαϊνά και ένα band που θα το κρατάει στη θέση του στο κεφάλι. Το Reality Pro φέρεται να χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του επεξεργαστή M2 της Apple και να έχει μπαταρία που συνδέεται ενσύρματα με το headset και την οποία ο χρήστης θα έχει στην τσέπη του. Η μπαταρία φέρεται να έχει το μέγεθος δύο μπαταριών iPhone 14 Pro Max στοιβαγμένες μαζί και θα κρατάει έως και 2 ώρες.

Οι διαφορές του με τα ανταγωνιστικά προϊόντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, παρακολούθηση προσώπου και ματιών, συνδυασμό VR (εσωτερικό εικονικό περιβάλλον) με AR (επαυξημένο πραγματικό κόσμο), δική του διεπαφή όπως το iPhone ή iPad και χρήση για προβολή βίντεο (για παρακολούθηση ταινιών ή ως εξωτερική οθόνη για Mac).

Το Reality Pro θα έχει πολλές εξωτερικές κάμερες για να παρακολουθούν τα χέρια και αισθητήρες στο εσωτερικό για να παρακολουθούν τα μάτια του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι το headset θα γνωρίζει πού κοιτάζει και θα επιτρέπει την αλληλεπίδραση μέσω της διεπαφής 3D που μοιάζει με το iPhone (εσωτερικά ονομάζεται xrOS) χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη σας. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται φυσικά χειριστήρια χεριών όπως άλλα headset για να λειτουργήσει.

Το headset θα έχει Digital Crown, όπως το Apple Watch, το οποίο θα εναλλάσσεται μεταξύ VR και AR. Ο Gurman λέει ότι κατά τη μετάβαση από VR σε AR, το πλήρως αναδυόμενο περιβάλλον θα εξασθενεί και θα περιβάλλεται από το πραγματικό περιβάλλον του χρήστη. Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple αναμένει ότι αυτό θα είναι το αποκορύφωμα του Reality Pro.

Όσον αφορά στο FaceTime, το Reality Pro θα μπορεί να αποδώσει ρεαλιστικά το πρόσωπο και το πλήρες σώμα ενός ατόμου σε ένα εικονικό περιβάλλον, ώστε δύο άτομα να μπορούν να κάνουν μια συνομιλία σε VR.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το headset ως εξωτερική οθόνη για Mac, βλέποντας αφενός την οθόνη σε εικονική πραγματικότητα και αφετέρου θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την επιφάνεια αφής ή το ποντίκι του υπολογιστή τους και το φυσικό πληκτρολόγιο.

Το Reality Pro θα είναι σε θέση να προσομοιώσει την παρακολούθηση μιας ταινίας σε μια γιγαντιαία κινηματογραφική οθόνη σε ένα πλήρως προσομοιωμένο περιβάλλον όπως στο διάστημα ή στην έρημο. Αλλά θα απαιτείται να φοράτε AirPods για να αποκτήσετε Spatial Audio.

Ο Gurman λέει ότι η Apple ακολουθεί μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση στο Reality Pro και δεν αναμένει κέρδος από το προϊόν πρώτης γενιάς, ακόμη και στην υψηλή τιμή του.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.