Apple Ring: Όλα όσα έχουν ακουστεί για το έξυπνο δαχτυλίδι που φέρεται να ετοιμάζει η Apple

Apple Ring, Apple Ring: Όλα όσα έχουν ακουστεί για το έξυπνο δαχτυλίδι που φέρεται να ετοιμάζει η Apple

Αρκετές φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα θέλουν την Apple να εργάζεται σε ένα έξυπνο δαχτυλίδι, χωρίς να είναι σαφές, ωστόσο, αν είναι υπό ανάπτυξη.

Αυτά είναι όσα, μέχρι στιγμής, ακούγονται για το Apple Ring:

Πιθανά χαρακτηριστικά

Mια φήμη του Φεβρουαρίου από τους Electronic Times ανέφερε ότι η Apple “επιταχύνει την ανάπτυξη” σε ένα έξυπνο δαχτυλίδι με χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την υγεία. Όπως το Apple Watch, ένα Apple Ring θα μπορούσε να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό, τη δραστηριότητα, τον ύπνο και τον αναπνευστικό ρυθμό, χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες για να παρέχει στους χρήστες πληροφορίες για τον ύπνο και συστάσεις για την υγεία.

Η Apple θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει έναν έξυπνο δακτύλιο ως συσκευή σύνδεσης με το iPhone, το iPad, το Vision Pro ή το Mac.

Δαχτυλίδι εναντίον ρολογιού

Η Apple διαθέτει ήδη ένα Apple Watch που μπορεί να παρακολουθεί πολλαπλές μετρήσεις υγείας, αλλά ένα έξυπνο δαχτυλίδι θα ήταν πιο άνετο για ορισμένες δραστηριότητες. Ένα δαχτυλίδι θα μπορούσε να είναι πιο άνετο στον ύπνο, για παράδειγμα, ή σε περιπτώσεις όπου οι καρποί πρέπει να καλύπτονται, όπως όταν φοράτε υποστηρικτικά περιτυλίγματα καρπού.

Ένα δαχτυλίδι δεν θα χρειαζόταν πιθανώς μια συνεχή σύνδεση με ένα iPhone ή άλλη συσκευή Apple επειδή δεν έχει οθόνη, επομένως η μπαταρία ίσως θα διαρκούσε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να μοιράζεται πληροφορίες μέσω Bluetooth ή μιας παρόμοιας μεθόδου, επομένως, ενώ θα συλλέγει δεδομένα, αυτά τα δεδομένα δεν θα συγχρονίζονται με το iPhone σε πραγματικό χρόνο όπως συμβαίνει με το Apple Watch. Υπάρχει η πιθανότητα ένα έξυπνο δαχτυλίδι να είναι πιο προσιτό στην τιμή από το Apple Watch, με έξυπνα δαχτυλίδια υψηλότερης κατηγορίας να κοστολογούνται περίπου στα 300 $ από τους ανταγωνιστές της Apple.

Ο ανταγωνισμός

Η Samsung θα φέρει το Galaxy Ring το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό, τη δραστηριότητα και τον ύπνο, καθώς και να πραγματοποιεί ασύρματες πληρωμές και να ελέγχει τις συσκευές Samsung.

Εταιρείες όπως η Oura και η Ultrahuman κατασκευάζουν και πουλούν έξυπνα δαχτυλίδια εδώ και αρκετά χρόνια. Το Oura Ring τρίτης γενιάς είναι σε θέση να συλλέγει πληροφορίες δραστηριότητας και να μετράει τον καρδιακό ρυθμό, τον αναπνευστικό ρυθμό και την ποιότητα του ύπνου.

Το Ultrahuman Ring Air μετρά τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του δέρματος, τον αναπνευστικό ρυθμό, τους χρόνους αποκατάστασης και τον ύπνο.

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας δαχτυλιδιών

Η Apple κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία έξυπνων δακτυλίων. Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για παράδειγμα, εξηγεί πώς ένας smart ring θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος ελέγχου για ένα VR headset.

Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει τη χρήση ενός δακτυλίου με οθόνη αφής για τον έλεγχο μιας τηλεόρασης ή ενός tablet, ενώ ένα τρίτο περιγράφει ένα έξυπνο δαχτυλίδι με NFC.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Ενώ οι Electronic Times ανέφεραν ότι η Apple σκέφτεται σοβαρά ένα έξυπνο δαχτυλίδι, ο Mark Gurman του Bloomberg ισχυρίστηκε τον Φεβρουάριο ότι η Apple δεν αναπτύσσει ενεργά μια τέτοια συσκευή αυτή τη στιγμή.

Η ομάδα βιομηχανικού σχεδιασμού της Apple παρουσίασε την ιδέα ενός έξυπνου δαχτυλιδιού που επικεντρώνεται στην υγεία και τη φυσική κατάσταση σε στελέχη πριν από μερικά χρόνια, αλλά πιθανώς η διοίκηση να μη σχεδιάζει να το φέρει στην αγορά σύντομα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

One Magic RIng to rule them All!! Με τον Άρχοντα Κούκ να φέρνει πίσω από τις σκιές τον LORD STEVE JOBS και να πάει αίμα ρομποτάκηδες και παραθυράκηδες ,έχοντας ως ορκ κ ουρουκ χαι τους High End Πιστούς μας που θα χιμουν ατρομητοι και εκστασιασμένοι στα Apple Stores να παιρνουν τα ακριβα πριμιουμ προιοντα μας. Και οταν πεταχτει κανα ρομποτο χομπιτ να το κυνηγουν ανηλεως κραδαίνοντας IPAD PRO MAX ULTRA SUPER DUPER WHOOAOOUU!!!
Καλό 3ήμερο στους πιστούς μας. Για τους αλλόθρησκους , να πιαστεί ο αετός σε καλώδιο υπερηψηλής !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.