Πέμπτη
19/03/2015

Apple: Το νέο μεγάλο όνομα με συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας;

Η Apple ήταν από τους τελευταίους που μπήκε στον νέο τομέα των wearables με το Apple Watch ακολουθώντας το trend των Android κατασκευαστών και αναλυτές εκτιμούν ότι θα του δώσει σημαντική ώθηση. Ονόματα όπως Samsung και HTC κινούνται όμως προς την εικονική πραγματικότητα (virtual reality).

Ο τομέας της επαυξημένης πραγματικότητας μοιάζει να τραβά το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστών ανάμεσα στους οποίους μπορεί να δούμε και την Apple. Οι πληροφορίες έρχονται από αναλυτή ο οποίος αναφέρει ότι η Apple έχει μια μικρή ομάδα η οποία ερευνά τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας. Ο αναλυτής Gene Munster, εκτιμά ότι ο τομέας της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR) μπορεί να αναδειχθεί όπως τα smartphones σήμερα.

Επισημαίνει ότι η δυνατότητα που έχει η Apple να λανσάρει τα προϊόντα της ως προϊόντα μόδας, μπορεί να σημαίνει ότι θα φτιάξει μια ελκυστική ΑR συσκευή που θα κάνει περισσότερους να θέλουν να την αγοράσουν, σε σύγκριση με τις συσκευές που κυκλοφορούν σήμερα.

Ωστόσο, προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο και περιμένουμε να δούμε τι θα καταφέρει με το Apple Watch το οποίο θα βγει στην αγορά και θέλει επίσης να το λανσάρει ως προϊόν μόδας.

Apple store logo
Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η ioankav λέει:

    επαυξημένης πραγματικότητας = augmented reality
    Αφήστε κάποιους όρους στο κείμενο γιατί σκάλωσα για κανά 5λεπτο… ;)

  2. ioankav, Έχεις δίκιο και προστέθηκε.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.