Apple Vision Pro: Χωρίς υποστήριξη Wi-Fi 6E

Apple Vision Pro, Apple Vision Pro: Χωρίς υποστήριξη Wi-Fi 6E

Η Apple πήρε την έγκριση της FCC για το headset Vision Pro, λίγες μέρες πριν από την έναρξη των προπαραγγελιών για τη συσκευή. Mιλάμε για λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από τη στιγμή που το Vision Pro θα είναι στα χέρια των καταναλωτών.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις νέες συσκευές της Apple να μην έχουν έγκριση από την FCC μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, καθώς μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να την πάρει. Οι συσκευές Apple υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές FCC στις Ηνωμένες Πολιτείες προτού επιτραπεί η πώλησή τους στους καταναλωτές.

Τους τελευταίους μήνες, η Apple κλήθηκε να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι το Vision Pro δεν είχε ακόμη έγκριση από την FCC, αλλά αυτή η προειδοποίηση θα μπορεί πλέον να αφαιρεθεί από τον ιστότοπο, τη διαφήμιση και όπου αλλού αναφέρεται από την εταιρεία.

Το Apple Vision Pro δεν έχει εγκριθεί όπως απαιτείται από τους κανόνες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών. Αυτή η συσκευή δεν προσφέρεται και δεν μπορεί να προσφερθεί προς πώληση ή μίσθωση, ή να πωληθεί ή μισθωθεί, έως ότου ληφθεί η εξουσιοδότηση.

Από την καταχώριση αποκαλύπτεται πως το headset δεν υποστηρίζει Wi-Fi 6E. Το Wi-Fi 6E επεκτείνει τις δυνατότητες του κανονικού προτύπου Wi-Fi 6 στη ζώνη των 6 GHz, επιτρέποντας μεγαλύτερες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης και μειωμένες παρεμβολές σήματος με μια συμβατή συσκευή και ρούτερ.

Οι συσκευές Apple με υποστήριξη Wi-Fi 6E περιλαμβάνουν τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro, μοντέλα iPhone 15 Pro και τα περισσότερα μοντέλα Mac που κυκλοφόρησαν το 2023.

Στην αίτηση φαίνεται ότι το Vision Pro δεν διαθέτει εγκεκριμένες συχνότητες λειτουργίας στην περιοχή των 6 GHz, επιβεβαιώνοντας ότι στερείται υποστήριξης Wi-Fi 6E. Αντίθετα, ένα από τα έγγραφα της Apple στην εφαρμογή επιβεβαιώνει ότι το Vision Pro υποστηρίζει κανονικό Wi-Fi 6, το οποίο λειτουργεί στις ζώνες συχνοτήτων 2,4 GHz και 5 GHz.

Η Apple δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει τις πλήρεις προδιαγραφές τεχνολογίας για το Vision Pro, επομένως είναι διαθέσιμες μόνο περιορισμένες λεπτομέρειες. Η Apple έχει δηλώσει μέχρι στιγμής ότι τα ακουστικά είναι εξοπλισμένα με το τσιπ M2, ένα ολοκαίνουργιο τσιπ R1 που επεξεργάζεται την είσοδο κάμερας και μικροφώνου και 256 GB βασικού αποθηκευτικού χώρου.

Το Vision Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει για προπαραγγελία την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 5:00 π.μ. ώρα Ειρηνικού. Η τιμή του ξεκινά από 3.500 δολάρια. Το headset κυκλοφορεί την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, και η Apple είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η διαθεσιμότητα θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες αργότερα φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.