Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε χειρουργεία

Apple VIsion Pro, Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε χειρουργεία

Tο Apple Vision Pro αξίας 3.500 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη από μια ιατρική ομάδα στο Νοσοκομείο Cromwell στο Λονδίνο.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν το headset μια συσκευή game-changing, ενισχύοντας τη θέση της Apple ότι στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί σε ιατρική συσκευή.

Το Vision Pro δε φορέθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς που έκαναν την εγχείρηση αλλά από μια νοσοκόμα κατά τις προετοιμασίες για τις χειρουργικές επεμβάσεις και κατά τη διάρκεια των διαδικασιών. Το Vision Pro χρησιμοποιήθηκε για την προβολή εικονικών οθονών μέσα στο χειρουργείο για την επιλογή εργαλείων και την παρακολούθηση της προόδου της χειρουργικής επέμβασης.

Το λογισμικό που χρησιμοποιείται από το Cromwell Hospital αναπτύχθηκε από την eXeX, μια εταιρεία που κατασκευάζει εφαρμογές που βασίζονται σε AI και απευθύνονται σε χειρουργούς.

«Η συνεργασία με το eXeX για τη χρήση του Apple Vision Pro έχει κάνει τεράστια διαφορά στον τρόπο που παρέχουμε φροντίδα στους ασθενείς μας. Είναι πραγματικό προνόμιο να είμαι η πρώτη ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη που χρησιμοποιεί αυτό το λογισμικό στο πλαίσιο της χειρουργικής επέμβασης και ανυπομονώ να δω πώς προχωρά αυτή η τεχνολογία και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Syed Aftab, ένας από τους χειρουργούς Cromwell που χρησιμοποίησαν τη συσκευή, σε ένα δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, σύμφωνα με ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου από την Apple, μια εταιρεία που ονομάζεται Stryker διαφημίζει την εφαρμογή «myMako» για το Vision Pro, η οποία βοηθά τους γιατρούς να αναπτύξουν χειρουργικά σχέδια για αντικαταστάσεις ισχίου και γόνατος χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα μοντέλα και άλλα εργαλεία. Διάφορες άλλες εταιρείες και προγραμματιστές εκμεταλλεύονται το Vision Pro για ιατρική εκπαίδευση και εκπαίδευση, με εφαρμογές όπως το Fundamental Surgery, το CollaboraTOR 3D και το Complete HeartX.

«Με τις μοναδικές δυνατότητες του visionOS, οι προγραμματιστές υγειονομικής περίθαλψης δημιουργούν νέες εφαρμογές που προηγουμένως δεν ήταν δυνατές, μεταμορφώνοντας τομείς όπως η κλινική εκπαίδευση, ο χειρουργικός σχεδιασμός, η εκπαίδευση, η ιατρική απεικόνιση, η υγεία συμπεριφοράς και πολλά άλλα», έγραψε η Apple στο δελτίο Τύπου της.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.