Apple Vision Pro: Δραστικές περικοπές στην παραγωγή λόγω του περίπλοκου σχεδιασμού

Apple Vision Pro, Apple Vision Pro: Δραστικές περικοπές στην παραγωγή λόγω του περίπλοκου σχεδιασμού

Η Apple αναγκάστηκε να κάνει «δραστικές περικοπές» στις προβλέψεις παραγωγής για τo headset μικτής πραγματικότητας Vision Pro λόγω της πολυπλοκότητας του σχεδιασμού και των δυσκολιών στην παραγωγή, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τo headset των 3.500 δολαρίων πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά οι αναλυτές έχουν προτείνει ότι το μεγάλο κενό μεταξύ της αποκάλυψής του στο WWDC τον Ιούνιο και της επίσημης κυκλοφορίας θα μπορούσε να σχετίζεται περισσότερο με προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παρά με έναν τρόπο να δοθεί χρόνος στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για η συσκευή.

Η Apple λέγεται ότι ήταν δυσαρεστημένη με την παραγωγικότητα των συνεργατών κατασκευής που επιφορτίστηκαν με την προμήθεια των δύο οθονών micro-OLED. Αυτές φέρεται να παρασχέθηκαν από τη Sony και την TSMC για τα πρωτότυπα headset, αλλά δεν είναι γνωστό ποιος τις προμηθεύει σε κλίμακα.

Λόγω των προκλήσεων παραγωγής, η Apple ετοιμάζεται να κατασκευάσει λιγότερες από 400.000 μονάδες το 2024, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγές κοντά στην Apple και τη Luxshare, τον Κινέζο κατασκευαστή που θα συναρμολογήσει τη συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως δύο αποκλειστικοί προμηθευτές ορισμένων εξαρτημάτων για το Vision Pro με έδρα την Κίνα φέρεται να δήλωσαν ότι η Apple τους ζητούσε αρκετά εξαρτήματα μόνο για 130.000 έως 150.000 μονάδες τον πρώτο χρόνο.

«Και οι δύο προβλέψεις συνεπάγονται σημαντική μείωση της παραγωγής από έναν προηγούμενο στόχο εσωτερικών πωλήσεων 1 εκατομμυρίου μονάδων τους πρώτους 12 μήνες. Οι προβλέψεις για χαμηλούς όγκους αντανακλούν την έλλειψη εμπιστοσύνης της Apple στο να μπορέσει να κλιμακώσει την παραγωγή, σύμφωνα με αναλυτές και ειδικούς του κλάδου, μετά από χρόνια χαμένων προθεσμιών για την κυκλοφορία της συσκευής» FT

Παράλληλα, η Apple λέγεται ότι έχει εγκαταλείψει το project για μια πιο προσιτή έκδοση του headset που σκοπό έχει να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές. Η Apple φέρεται να συνεργάζεται με τους κατασκευαστές οθονών Samsung και LG για τo headset δεύτερης γενιάς και έχει εξερευνήσει τη χρήση mini-LED για τις οθόνες για να μειώσει την τιμή. Ωστόσο, οι πηγές του FT ισχυρίστηκαν ότι η Apple επέμενε στη χρήση micro-OLED ακόμη και για το non-Pro headset και οι κατασκευαστές δεν ανταποκρίθηκαν.

Ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια πιο προσιτή έκδοση του Vision Pro μέχρι το τέλος του 2025, που πιθανότατα θα ονομάζεται “Apple Vision One” ή “Apple Vision”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 17.5.1: Διορθώνει πρόβλημα που επανεμφανίζει φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί

Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 17.5.1 και iPadOS 17.5.1, που είναι μικρές ενημερώσεις για τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων iOS 17 και iPadOS 17.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Θα είναι ακριβότερο αλλά και πάλι κάτω από 500$

Σύμφωνα με τον γνωστό tipster @Revegnus1 στο X, το iPhone SE 4 θα έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή από τον προκάτοχό του.

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.