Apple Vision Pro: Δυσκολεύεται η εταιρεία να το κάνει φθηνότερο

Apple Vision Pro, Apple Vision Pro: Δυσκολεύεται η εταιρεία να το κάνει φθηνότερο

Tο Apple Vision Pro έχει κυκλοφορήσει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και οι πωλήσεις έχουν αρχίσει να μειώνονται σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Στην ενημερωτική του στήλη «Power On», ο Gurman λέει ότι η Apple δυσκολεύεται να φτιάξει ένα φθηνότερο Vision Pro.

Το headset της Apple πωλείται στα 3.499 $ και απευθύνεται σε μια εξειδικευμένη αγορά με πολύ μικρή βάση χρηστών. Ο Gurman είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις του Vision Pro είχαν μειωθεί και πρότεινε ένα iPhone low-end για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των πωλήσεων smartphone.

Παράλληλα, συζητείται η μείωση της παραγωγής του Vision Pro για την καταπολέμηση της πτώσης στις πωλήσεις και όλα αυτά συνηγορούν στο ότι η Apple χρειάζεται πραγματικά μια φθηνότερη έκδοση του Vision Pro.

Ο τελευταίος οδικός χάρτης Vision Pro της Apple δεν περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς μέχρι το τέλος του 2026, αν και η εταιρεία προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να φέρει μια φθηνότερη έκδοση στην αγορά πριν από αυτό. Η Apple εξακολουθεί να ανησυχεί για το πώς ακριβώς θα μειώσει το κόστος, μου είπαν.
— Mark Gurman, Power On, Απρίλιος 2024

Αυτό που μου ξεχώρισε από αυτό το απόσπασμα ήταν ο ενημερωμένος οδικός χάρτης της Apple για το Vision Pro. Η εταιρεία σχεδίαζε προηγουμένως να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο Vision Pro το 2025. Αυτά τα σχέδια έμειναν στο ράφι μόλις η Apple συνειδητοποίησε ότι το Vision Pro δεν πλησίαζε καν τους αριθμούς πωλήσεων που είχε προβλέψει πριν από την κυκλοφορία.

Όπως λέει ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, η απόδοση του Vision Pro στις Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα ανάγκασε την Apple να αναθεωρήσει τις προβλέψεις πωλήσεών της για την επερχόμενη παγκόσμια κυκλοφορία αλλά με αυτή την τιμή είναι εύκολο να μαντέψει κανείς πως δεν θα είναι πολλοί αυτοί που θα το αγοράσουν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Την πατήσαμε πιστοί μου. Έπρεπε να προσλάβουμε πιο μεγάλη εταιρεία συμβούλων κ να σπρώξουμε μεγαλύτερο budget . Θα μας είχαν ενημερώσει έγκαιρα πως 3500 χήνες για κάσκα θα μας έβγαινε ξινό.
Οι αναλυτές μας κ εγώ προσωπικά παρασύρθηκα από το μεγαλείο κ την λάμψη του μήλου.
Αλλά φταίτε κ εσείς που μας δοκιμάσατε και τα γυρίσατε πίσω λες και είναι αποχυμωτής από το ebay..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Software Apple iOS

iOS 18: Η Apple ανακοινώνει τις λειτουργίες προσβασιμότητας – Eye tracking, φωνητικές εντολές κ.α.

Η Apple έκανε σήμερα προεπισκόπηση πολλών νέων λειτουργιών προσβασιμότητας που έρχονται αργότερα φέτος με ενημερώσεις λογισμικού.

Business Apple featured

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης της Apple μέχρι το 2027: Αναδιπλούμενο iPhone, γυαλιά AR και αναδιπλούμενο iPad

Ο γνωστός leaker του Χ @Revegnus1 δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη της Apple που μας οδηγεί μετά το 2027 και φαίνεται να προέρχεται από τον κορεατικό ιστότοπο Samsung POP.