Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Apple Vision Pro, Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 μονάδες σε μόλις 400 με 450.000 μονάδες, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Οι παραγγελίες έχουν μειωθεί πριν από την κυκλοφορία του Vision Pro σε αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που ο Kuo λέει ότι είναι ένα σημάδι ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ έχει «πέσει απότομα πέρα ​​από τις προσδοκίες». Ως αποτέλεσμα, η Apple αναμένεται να λάβει μια «συντηρητική άποψη» για τη ζήτηση ακουστικών όταν το Vision Pro κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες.

Ο Kuo είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Apple θα παρουσιάσει το Vision Pro σε νέες αγορές πριν από το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών του Ιουνίου, κάτι που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να διατεθεί σε επιπλέον περιοχές τον επόμενο μήνα.

Η Apple αναμένει ότι οι αποστολές του Vision Pro θα μειωθούν από έτος σε έτος το 2025 σε σύγκριση με το 2024 και η εταιρεία λέγεται ότι «εξετάζει και προσαρμόζει» τον οδικό χάρτη της για τα headset. Ο Kuo δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο Vision Pro το 2025 προσαρμόζοντας μια προηγούμενη δημοσίευση που ήθελε μια τροποποιημένη έκδοση του Vision Pro να τίθεται σε μαζική παραγωγή στα τέλη του επόμενου έτους.

Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο ο Kuo είπε ότι η Apple εργάζεται για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης αλλαγών παραγωγής και προσφοράς, με μικρή αλλαγή στις προδιαγραφές του προϊόντος και στην εμπειρία χρήστη. Εκείνη την εποχή, ο Kuo εκτίμησε ότι δεν θα δούμε Vision Pro με σημαντικές ενημερώσεις μέχρι το 2027.

Ο Kuo πιστεύει ότι η Apple πρέπει να εργαστεί για να αντιμετωπίσει την έλλειψη βασικών εφαρμογών, τιμής και άνεσης χωρίς να επηρεάσει την εμπειρία του χρήστη. Οι κακές πωλήσεις Vision Pro αναμένεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη των φακών pancake και την υιοθέτηση της τεχνολογίας οθόνης microOLED σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης μικρού μεγέθους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.