Apple Vision Pro: Οι Simpsons το προέβλεψαν πριν από 8 χρόνια

Apple Vision Pro, Apple Vision Pro: Οι Simpsons το προέβλεψαν πριν από 8 χρόνια

Αν κάτσει και σκεφτεί κανείς πόσες σωστές προβλέψεις έχουν κάνει οι Simsons μέσα στις δεκαετίες που κυκλοφορούν επεισόδια του σόου, σίγουρα θα τρομάξει.

Η αμερικανική σειρά που δημιούργησε ο Matt Groening  βλέπει ξεκάθαρα μπροστά από την εποχή της και αυτή τη φορά έρχεται στο προσκήνιο για μια πρόβλεψη που έκανε πριν από οκτώ χρόνια. Οι Simpsons προέβλεψαν το Vision Pro της Apple το οποίο είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι και κυκλοφόρησε πριν από 4 ημέρες στις ΗΠΑ.

«Οι Simpson προέβλεψαν το μέλλον… πάλι», έγραψε ένας χρήστης του X περιγράφοντας την υποτιθέμενη πρόβλεψη.

Mε λίγα λόγια, το Vision Pro είναι ένα headset μικτής πραγματικότητας που ελέγχεται από τα μάτια και τις χειρονομίες που, συνδυάζοντας τα στοιχεία της εικονικής πραγματικότητας (VR) και της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), προσφέρει στους χρήστες μια βαθιά εμπειρία που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με ψηφιακό περιεχόμενο και πληροφορίες μέσα στον πραγματικό κόσμο. Το Vision Pro χαρακτηρίζεται από κορυφαία τεχνολογία οθόνης, προηγμένα συστήματα εντοπισμού κίνησης και ενσωματωμένη τεχνολογία ακουστικής για μια πλήρως εμβυθιστική εμπειρία.

Αν και κοστίζει 3.500 δολάρια, η Apple πούλησε το αρχικό απόθεμα του headset αφού οι πιστοί οπαδοί αγόρασαν περίπου 200.000 μονάδες μέσα σε 10 μέρες.

Το Vision Pro μπορεί να κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, ωστόσο, η εφεύρεση φέρεται να αναφέρθηκε από τους Simpsons σε επεισόδιο του 2008. Στο προγνωστικό επεισόδιο, με τίτλο «Friends and Family», ο κύριος Μπερνς προσλαμβάνει τη Marge, τον Bart, τη Lisa και τη Maggie για να παίξουν την οικογένεια εικονικής πραγματικότητας σε μια νέα σειρά, χρησιμοποιώντας μια καινούργια συσκευή που είναι ολόιδια με το Vision Pro.


Στη συνέχεια κυκλοφορεί το gadget στο κοινό και αρχίζουν να γίνονται τρελά σκηνικά. Ένα μοντάζ δείχνει διάφορους χαρακτήρες των Simpsons να φορούν το headset ενώ περπατούν στο δρόμο και να πέφτουν σε φανάρια ή μέσα σε φρεάτια.

Όπως τόνισαν οι χρήστες του X, αυτές οι εικόνες μοιάζουν τρομακτικά με κάπως δυστοπικές φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που φορούν Vision Pro δημοσίως.

Yπάρχουν άνθρωποι, όπως αυτός στο παραπάνω βίντεο, που δεν σκέφτονται λογικά και φορούν το Apple Vision Pro ενώ οδηγούν το Τesla Cybertruck με κατάχρηση του συστήματος υποβοήθησης οδηγού, ή, όπως αυτός στο παρακάτω, που το φορά ενώ το Tesla του είναι εν κινήσει με τον Autopilot ενεργοποιημένο και τον σταματά η αστυνομία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Ειναι εδω και πολλα χρονια προγραμματισμενο που θα μας πανε.
Θελουν να χαζεψουν τους παντες να τους ρομποτοποιησουν ωστε να ειναι ενας χοιλος ηλιθιων απολυτα ελενχωμενων και πληρως κατευθυνωμενων.
Ηδη τα ζωα κυκλοφορουν με αυτες τις αηδιες στους δρομους στην καρακοσμαρα τους κλεισμενοι σε ενα εικονικο κοσμο που η ελιτ θελει να σε βαλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Games Apple Assassin’s Creed iPad

Assassin’s Creed Mirage: Έρχεται σε iPhone και iPad στις 6 Ιουνίου

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iPhone και iPad από τις 6 Ιουνίου.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.