Αpple: 9 στα 10 αξεσουάρ είναι fake και αρχίζει τις μηνύσεις

Η Apple μπαίνει σε πόλεμο με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό online πωλητών fake αξεσουάρ για τα προϊόντα της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι σχεδόν τα 9 από τα 10 Apple-branded προϊόντα που πωλούνται στο Amazon δεν είναι πιστοποιημένα από την ίδια.

Τα προϊόντα αυτά έρχονται από την Mobile Star LLC και 50 άλλους πωλητές, οι οποίοι προσφέρουν αντάπτορες, καλώδια και άλλα αξεσουάρ, που μπορεί να είναι επικίνδυνα για χρήση.

Σύμφωνα με την Apple, η οποία ζητά μέχρι και 150.000 δολάρια για κάθε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και 2 εκατ. δολάρια για παραβίαση πατεντών, τα προαναφερθέντα προϊόντα ενέχουν τον κίνδυνο να υπερθερμανθούν με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά ή να πάθει ο χρήστης ηλεκτροσόκ. Η εξέταση των προϊόντων αυτών έδειξε ότι δεν έχουν σωστή απόσταση μεταξύ κυκλωμάτων χαμηλής και υψηλής τάσης και επαρκή μόνωση.

Μέσα στο Amazon τα προϊόντα αυτά έχουν την ένδειξη “sold by Apple” και συνοδεύονται από φωτογραφίες από αληθινά αξεσουάρ της Apple. Στην πραγματικότητα έρχονται από την Mobile Star και άλλες εταιρείες, δεν είναι τα αυθεντικά της Apple. Αυτό κάνει τα fake προϊόντα δύσκολα στο να τα ξεχωρίσεις.

Η Apple δεν έκανε κάποια επίσημη δήλωση για τις μηνύσεις, όμως μέσα σε αυτές αναφέρει: “Apple makes great efforts to combat the distribution and sale of counterfeit Apple products bearing its trademarks… Despite Apple’s efforts, fake Apple products continue to flood Amazon.com”.

apple accessories fake, Αpple: 9 στα 10 αξεσουάρ είναι fake και αρχίζει τις μηνύσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Δεν είναι παράλογο αυτό που ζητάει η Apple ΟΜΩΣ ας χαλαρώσει όμως και λίγο με τις τιμές των original αξεσουάρ…

Don Mitso Mou

Και πολύ καλά κάνει.Το να πουλάς οποιοδήποτε αντικείμενο με παραπλανητικἐς πληροφορίες και φωτογραφίες είναι ποινικό αδίκημα. Απορώ πως το επιτρέπει η Amazon. Τώρα για τισ τιμές των αξεσουάρ της Apple, είναι στην διακριτική ευχαίρια του καθενος μας να επιλέγει ότι του αρέσει και οτί αντέχει οικονομικά. Καμιά επιχείρηση δεν είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Αλλα το έχω ξαναπεί. Ολή αυτη η κουβέντα είναι να χαμε να λέγαμε και γίνεται απλά και μόνο επειδή η αγορά ενος κινητου είναι σχετικά φτηνή, σαν αγορά προιόντος. Δεν είδα κανέναν να κόπτεται για την τιμή των ανταλλακτικών μια porsche γιατί είναι μικρός ο αριθμός αυτών που την αγοράζουνε και δεν τους νοιάζει στην τελική.

Πάνος

Καλά κάνει. Αν πουλάει ακριβά η όχι δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο καθένας κρίνει και αγοράζει ανάλογα.

GS

Σωστή κίνηση από την Apple αλλά λόγω των τιμών της ιδιαίτερα στα κινητά βλέποντας ότι πουλάει 150 ευρώ τα ασύρματα ακουστικά (αν είναι δυνατόν) και αλλά τόσα για τα άλλα εξαρτήματα ο κόσμος αναγκάζεται και στρέφεται στα μούφα προιόντα.Οπότε Apple αν θες να τα αγοράζουν όλα από εσένα κατέβασε τις τιμές.
Έχω όμως μια απορία?Από τη στιγμή που δίνουν 800 ή 1000 ευρώ για το τηλέφωνο είναι δύσκολο να δώσουν άλλα τόσα για τα εξαρτήματα?Μοιάζει λίγο γελοίο.

Paul

GS@
Έχεις δίκιο .Ειναι σαν να αγοράζεις Mercedes και να ψάχνεις για μαϊμού ανταλλακτικά

John

Ναι μόνο που οι Mercedes ούτε στην Κίνα φτιάχνονται από κάποια HonHai ούτε ξεβάφουν και λυγίζουν.

Don mitso mou

Σωστά. Οι Mercedes φτιάχνονται στην Αίγυπτο. Ακόμα καλύτερα από Κίνα

ChristosT

Δεν φταίνε οι εταιρείες, αλλά το μυαλό του καθενός και η επιλογή του. Όταν αγοράζεις apple ξέρεις οτι τα ασύρματα ακουστικά έχουν 150 ευρώ, ξέρεις οτι ένα καλλώδιο έχει 25 ευρώ κ.ο.κ…
Άλλωστε το θέμα “μαιμού” έχει παραγίνει. Μαιμού καλλώδιο (λέμε τώρα) με κόστος 2 ευρώ και πωλέιται 25 και 30. Έλεος…
Θα μου πείς εδώ απατεωνιές κάνει η ίδια η apple με συσκευές 800 και 1000 ευρώ, οι άλλοι δεν θα κάνουν;
Το θέμα ποιότητα έχει ξεχειλωθεί απο παντού. Άς διορθώσουν οι εταιρείες τα προιόντα τους πρώτα και βλέπουμε μετά και τους άλλους.

Giannis

Υπάρχουν και επώνυμα ΟΕΜ αξεσουάρ που λειτουργούν άψογα και έχουν πιο λογικές τιμές. Όταν θες καλώδιο lightning με 2-3€ από έναν άγνωστο πωλητή στον ιντερνετ αναλαμβάνεις και την ευθύνη να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Agnostos13

Οι Mercedes δεν φτιάχνονται στην Κίνα…;

https://www.bloomberg.com/news/articles/2014-03-28/mercedes-to-double-beijing-factory-capacity-as-sales-soar

Επί του θέματος…σίγουρα τα αξεσουάρ της Apple είναι ακριβά (όπως και οι συσκευές της) αλλά υπάρχουν και αρκετές 3rd-party για όλα τα βαλάντια…
Αν δεν μπορείς να πληρώσεις Apple…γιατί να πάρεις κόπια-Apple με άγνωστα αποτελέσματα; Πάρε από τρίτο κατασκευαστή!

spottingstuff

Καμία σχέση το σχόλιο με τη Mercedes. Η Apple είναι μακράν πιο κάτω από το level της Mercedes στην αυτοκίνηση, απλά αυτοσερβίρεται σαν Mercedes και ο κόσμος βούρ. Και οι Mercedes δεν φτιάχνονται στην Αίγυπτο φωστήρα μου. Τα premium μοντέλα της φτιάχνονται Γερμανία αλλά κάποιες πιο “κατώτερες” Class φτιάχνονται και Ουγγαρία π.χ . Αλλά αυτό ειναι ΜΟΝΟ η συναρμολόγηση.

Don mitso mou

Γεμίσαμε φωστήρες του google search.

trackbytrack

Καποια στογμη χρειαστηκα magsafe φορτιστη για ενα παλιο Macbook pro…o original φορτιστης πανω κατω κοστιζε 90 με 100e.Ψαχνοντας στο skroutz βρηκα εναν ΟΕΜ φορτιστη με 30e.Εδω και 2 χρονια κανει τελεια την δουλεια του χωρις κανενα θεμα

Agnostos13

Spottingstuff μαθε να διαβαζεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.