Apple Watch: Αφαιρείται η λειτουργία μέτρησης οξυγόνου για να αποφευχθεί η απαγόρευση στις ΗΠΑ

Apple Watch, Apple Watch: Αφαιρείται η λειτουργία μέτρησης οξυγόνου για να αποφευχθεί η απαγόρευση στις ΗΠΑ

H Apple ετοίμασε τροποποιημένα μοντέλα Apple Watch που «δεν περιέχουν λειτουργικότητα παλμικής οξυμετρίας», όπως ανέφερε η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Masimo σε έγγραφο που κατατέθηκε σήμερα στο Εφετείο των ΗΠΑ για την Ομοσπονδιακή Περιφέρεια.

Αυτή η δήλωση σημαίνει πως το Κουπερτίνο θα αφαιρέσει την εφαρμογή Blood Oxygen από τα νέα μοντέλα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 που πωλούνται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον προσωρινά. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτραπεί στην εταιρεία να παρακάμψει την απαγόρευση εισαγωγής και πωλήσεων μοντέλων Apple Watch με ανίχνευση οξυγόνου στο αίμα, την οποία αποφάσισε η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ πέρυσι θεωρώντας ότι παραβίασε τις πατέντες παλμικής οξυμετρίας της Masimo. Η απαγόρευση είχε ήδη σταματήσει προσωρινά λίγο μετά την έναρξή της τον περασμένο μήνα αλλά θα ξανάρχιζε σύντομα, επομένως η Apple κινήθηκε γρήγορα για να προλάβει τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, αυτά τα τροποποιημένα μοντέλα Apple Watch έχουν αρχίσει να αποστέλλονται σε καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζεται πότε θα αρχίσουν να πωλούνται.

Ο ιστότοπος της Apple εξακολουθεί να διαφημίζει την εφαρμογή Blood Oxygen ως διαθέσιμη δυνατότητα στις σελίδες παραγγελιών Series 9 και Ultra 2 στις Η.Π.Α. Η λειτουργία μπορεί να μετρήσει και να εμφανίσει το ποσοστό οξυγόνου του σώματός σας και προορίζεται μόνο για “σκοπούς ευεξίας”. Όσοι έχουν ήδη κάποιο wearable από τα Series 9 και Ultra 2 πιθανότατα θα διατηρήσουν την πρόσβαση στη λειτουργία και δεν αναμένεται να αφαιρεθεί σε μοντέλα που πωλούνται σε άλλες χώρες.

Η κατάργηση του χαρακτηριστικού είναι πιθανότατα κάτι προσωρινό, καθώς ο Gurman ανέφερε ότι η Apple ετοιμάζει μια ενημέρωση λογισμικού που θα προσαρμόζει τους αλγόριθμους της εφαρμογής Blood Oxygen, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την πατενταρισμένη τεχνολογία της Masimo. Εάν αυτή η προσπάθεια θα είναι επιτυχής παραμένει άγνωστο και η νομική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Masimo είναι πολύ πιθανό να μην έχει τελειώσει.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.