Apple Watch: Πατέντα για ανιχνευτή φλεβών που αναγνωρίζει τους χρήστες

Το Apple Watch μέχρι τώρα μπορεί και αναγνωρίζει τον χρήστη μέσω της επαφής. Βασικά όσο κρατάς την συσκευή πάνω σου και κάνεις authenticate, εφόσον το ρολόι παραμείνει στο χέρι σου συνεχίζει να καταλαβαίνει ότι είσαι εσύ. Τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιεί η Apple και για να κάνεις τις πληρωμές μέσω του Apple Watch.

Φυσικά δεν είναι το ίδιο ασφαλές με το Touch ID, αλλά αφού δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο μπροστά μέρος για δακτυλικό αποτύπωμα, δεν γίνεται κάτι άλλο. Τώρα η Apple φαίνεται ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τα σχέδια των φλεβών μας, για να μας αναγνωρίσει.

Η πατέντα περιγράφει πως ένα παλμικό οξύμετρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του αγγειακού συστήματος του χρήστη, επιβεβαιώνοντας έτσι την ταυτότητα του. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να μειώσει την εξάρτηση του Apple Watch από το iPhone, κάτι που οι χρήστες ζητάνε αρκετά.

Η ιδέα του να χρησιμοποιήσεις τις φλέβες για αναγνώριση δεν είναι καινούργια. Πρόσφατα, στην CEATEC 2016, η Fujitsu έδειξε μια τεχνολογία ικανή να σκανάρει τις φλέβες, ώστε να γίνει επαλήθευση του χρήστη και να κάνει πληρωμές μέσω του κινητού. Αναμένουμε να δούμε αν η Apple ενσωματώσει τέτοια τεχνολογία στο μέλλον.

Apple Watch Identify Users Based On Vein Patterns, Apple Watch: Πατέντα για ανιχνευτή φλεβών που αναγνωρίζει τους χρήστες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

εμ βέβαια, είναι και πολύ χρήσιμο γενικά!!!! χαχαχαχα!!!!

NZ

@Manolis για σένα όχι, αλλά για την αγορά των ΗΠΑ μπορεί!

Techskepticon

Αν δεν βάλουν dna authenticator δε θα είναι ασφαλές. Βέβαια μπορούμε να τους κάνουμε μαζικές εξουσιοδοτήσεις και ας κρίνουν αυτοί πως πρέπει να απαντάμε που να απαντάμε για να γλιτώνουμε χρόνο από τα τηλέφωνα και τα άνοιξε κλείσε οθόνη

bezilys

Αδιάφορο

Agnostos13

Το εχουν ξεφτυλισει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.