Apple Watch Series 6: Είναι προβληματική η μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα;

Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 6: Είναι προβληματική η μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα;

Τα Apple Watch Series 6 διαθέτουν αρκετές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, τα Apple Watch Series 5. Μία σημαντική αλλαγή που πραγματοποίησε ο τεχνολογικός κολοσσός είναι η προσθήκη της δυνατότητας να μετράει το έξυπνο ρολόι τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές οι μετρήσεις του SpO2 δεν είναι τόσο ακριβείς, όσο θα έπρεπε.

Οι αναφορές θέλουν το SpO2 να μην λειτουργεί σωστά

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Washington Post, Geoffrey Fowler, το Apple Watch Series 6 δεν μετράει σωστά τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα. Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του μία ιατρική συσκευή η οποία πραγματοποιεί αντίστοιχες μετρήσεις και τονίζει ότι παρατήρησε σημαντικές διαφορές.

Μερικές φορές, οι μετρήσεις του Watch Series 6 διαφέρουν με αυτές της ιατρικής συσκευής κατά δύο ή τρεις μονάδες. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η διαφορά αυξάνεται ακόμα και στις 7 μονάδες.

Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρει ότι τη μία στιγμή το Apple Watch Series 6 αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος σφύζει από υγεία και την αμέσως επόμενη του λέει ότι τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του έχουν πέσει πολύ και ίσως πάσχει από εμφύσημα, κάτι που δεν ισχύει.

Πιο είναι το πρόβλημα και πόσο δίκιο έχουν οι αναφορές

Ο Geoffrey Fowler σημείωσε ότι για κάποιες από τις λανθασμένες μετρήσεις μπορεί να ευθύνεται το Solo Loop λουράκι το οποίο έρχεται σε συγκεκριμένα μεγέθη και μπορεί είτε να σφίγγει τον καρπό, είτε να είναι πολύ χαλαρό. Και στις δύο περιπτώσεις οι μετρήσεις του αισθητήρα μπορεί να επηρεαστούν.

Σαφώς η διαφορά 3% έως και 7% είναι σημαντική, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν ειδικές ιατρικές συσκευές και να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του smartwatch τους για έχουν 24 ώρες το 24ωρο μία ιδέα του τι συμβαίνει στο σώμα τους.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Είναι συμβατικό ζήτημα η σωστή εφαρμογή στο κάθε χέρι κατά περίπτωση. Και σίγουρα πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
👍👏

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.