Apple Watch Ultra: Το μοντέλο με microLED φημολογείται ότι θα έρθει το 2026

Apple Watch Ultra, Apple Watch Ultra: Το μοντέλο με microLED φημολογείται ότι θα έρθει το 2026

Το επερχόμενο μοντέλο Apple Watch Ultra επόμενης γενιάς με microLED θα καθυστερήσει και άλλο να κυκλοφορήσει αφού υπάρχουν προβλήματα κατασκευής, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Trendforce.

Ο διάσημος αναλυτής οθονών Ross Young είπε τον Μάρτιο πως ένα Apple Watch Ultra με οθόνη microLED θα κυκλοφορούσε το νωρίτερο το δεύτερο εξάμηνο του 2025 και όχι στα τέλη του 2024, όπως φημολογούνταν αρχικά.

Τώρα, η Trendforce πιστεύει ότι έχει αναβληθεί για δεύτερη φορά και είναι απίθανο να εμφανιστεί πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2026, λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με το υψηλό κόστος κατασκευής που πρέπει να επιλυθούν προτού η Apple προχωρήσει στη μαζική παραγωγή.

Η Apple φέρεται να έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εσωτερική ανάπτυξη microLED την τελευταία δεκαετία για να μειώσει την εξάρτησή της από την οθόνη Samsung και να ενισχύσει τον έλεγχο της προσφοράς βασικών εξαρτημάτων στον τομέα των οθονών.

Το Apple Watch Ultra αναμένεται να είναι η πρώτη συσκευή της Apple που θα υιοθετήσει οθόνη microLED. Θα είναι ένα πείραμα προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν λάθη προτού η τεχνολογία περάσει σε άλλες συσκευές όπως το iPhone.

Σε σύγκριση με τις οθόνες LED, το microLED είναι πολύ πιο αποδοτικό ενεργειακά και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Apple Watch Ultra και σε όποια άλλη συσκευή υιοθετήσει την τεχνολογία στο μέλλον. Σε αντίθεση με το OLED, υπάρχει πολύ μικρότερος κίνδυνος να καεί η οθόνη και οι microLED έχουν μεγαλύτερη πιθανή διάρκεια ζωής.

Οι οθόνες MicroLED παρέχουν επίσης βελτιώσεις στην αντίθεση και ταχύτερους χρόνους απόκρισης λόγω των μεμονωμένων φώτων σε επίπεδο pixel, ενώ το χρώμα είναι καλύτερο και φωτεινότερο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.