Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Wearables αγορά 2018, Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Wearables αγορά 2018, Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Η αγορά των wearables αυξήθηκε κατά 27% το 2018, χάρη στη μεγάλη ζήτηση που είχαν οι συσκευές αυτές το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Η Apple κράτησε την πρώτη θέση, έχοντας το 26,8% της αγοράς το 2018, ενώ οι πωλήσεις των Xiaomi και Huawei είδαν άνοδο σε σχέση με το 2017.

Η IDC είναι μια πάροχος υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τις τεχνολογίες, η οποία στην ανάλυση της κατηγορίας των wearables, φέτος πρόσθεσε φορητές συσκευές που τις φοράμε στα αυτιά, αρκεί αυτές να μπορούν να καλέσουν έναν ψηφιακό βοηθό χωρίς την χρήση του τηλεφώνου. Με λίγα λόγια στην κατηγορία των wearables πρόσθεσε συσκευές όπως τα AirPods της Apple, και τα Pixel Buds της Google.

H Apple πούλησε 46,2 εκατομμύρια smart wearables το 2018, ενώ το 2017 οι πωλήσεις της ανέρχονταν μόλις στα 33,1 εκατομμύρια. Η Xiaomi σημείωσε ετήσια αύξηση σχεδόν 45%, και η Huawei είχε την εκπληκτική άνοδο του 147%, πουλώντας πάνω από 11,3 εκατομμύρια συσκευές το 2018, έναντι των 4,6 εκατομμύρια που πούλησε το 2017, εκτοξεύθηκε. Κάπως έτσι, η Samsung βρέθηκε στη τέταρτη θέση της κατάταξης των εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις wearables για το 2018.

Wearables αγορά 2018, Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 η Apple πούλησε 16,2 εκατομμύρια wearables, εκ των οποίων τα 10,4 εκατομμύρια ήταν Apple Watches, και τα υπόλοιπα AirPods, ή ακουστικά Beats.

Η Xiaomi κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση της. Και όσον αφορά τη δραματική αύξηση της Huawei, αυτή οφείλεται στα νέα προϊόντα της, όπως το Watch GT και τα FreeBuds 2 Pro. Επίσης, βοήθησε και το γεγονός ότι αρκετά smartphones της Huawei, και της Honor, πωλούνταν ως bundle με wearable.

Wearables αγορά 2018, Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Τέλος, αύξηση της τάξεως του 105% παρουσίασαν οι πωλήσεις των wearables της Samsung, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Ωστόσο, αυτή η αύξηση αντικατοπτρίζει 4 εκατομμύρια wearables σε διάστημα ενός τριμήνου, ένα ικανοποιητικό νούμερο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2017 η Samsung είχε πουλήσει μόλις 2 εκατομμύρια wearables.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.