Δευτέρα
30/03/2015

ARC: Ειδικό στυλό για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον [video]

Η ομάδα σχεδιαστών της Dopa Solutions δημιούργησε το πρώτο στυλό το οποίο ονομάζεται ARC και προορίζεται για άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Parkinson και δεν ελέγχουν καλά τις κινήσεις τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να επηρεάζεται και η γραφή τους.

Η δυσλειτουργία στον τρόπο γραφής είναι συχνό φαινόμενο σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Parkinson και ονομάζεται “micrographia”. Η micrographia έχει ως αποτέλεσμα τα γράμματα να γίνονται συνεχώς πιο μικρά και στριμωγμένα, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να σταματούν να γράφουν και να ζωγραφίζουν.

Το ARC pen χρησιμοποιεί κινητήρες υψηλής συχνότητας οι οποίοι δημιουργούν δονήσεις με αποτέλεσμα τον πιο καθαρό τρόπο γραφής. Οι αρχικές δοκιμές δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στο 86% του δείγματος. Οι κινητήρες μέσα στο ARC διεγείρουν τους μύες του χεριού και μειώνουν την προσπάθεια που χρειάζεται για να κινηθεί το στυλό στο χαρτί.

Σήμερα ένα στα 500 άτομα υποφέρουν από τη νόσο του Parkinson και πέρα από τα φάρμακα, είναι πολύ θετικό να βλέπουμε καθημερινά αντικείμενα που διαμορφώνονται ειδικά για τα άτομα αυτά και τους κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

arc-pen-570

Πηγή

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η lefos omegas λέει:

    υπάρχει κάτι αντιστοιχώ για δυσλεκτικούς?

  2. Ο/Η Λορένα Σιούτη λέει:

    @lefos προς το παρόν μάλλον όχι

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.