Η Archos έκανε δυναμική είσοδο στη CES 2014 στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας μία ολοκληρωμένη λύση για αυτοματισμό σπιτιού και φθηνά smartphones με υποστήριξη 4G. Η επόμενη παρουσίασε που φύλαξε για τους οπαδούς της τεχνολογίας ήταν, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία smartwatches. Η γαλλική εταιρία, αντί να πατήσει στα χνάρια του Galaxy Gear που προσπαθεί […]
Η Archos έκανε δυναμική είσοδο στη CES 2014 στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας μία ολοκληρωμένη λύση για αυτοματισμό σπιτιού και φθηνά smartphones με υποστήριξη 4G. Η επόμενη παρουσίασε που φύλαξε για τους οπαδούς της τεχνολογίας ήταν, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία smartwatches.
Η γαλλική εταιρία, αντί να πατήσει στα χνάρια του Galaxy Gear που προσπαθεί να κάνει τα πάντα, αλλά από ότι φαίνεται αποτυγχάνει, ακολουθεί την απλή οδό, όπως το Pebble. Έτσι λοιπόν, στα τρία αυτά smartwatches υπάρχει παντελής έλλειψη κάμερας και φωνητικών εντολών. Η Archos υποστηρίζει εντολές από τα δύο κύρια λειτουργικά συστήματα, Android και iOS, ενώ τα έχει καταστήσει αδιάβροχα.
Τα smartwatches θα μπορούν να παρουσιάσουν στον χρήστη τις ειδοποιήσεις του, (SMS, Gmail, Facebook κτλπ), υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού πολυμεσικών αρχείων και φυσικά η εμφάνιση ώρας.
Το πρώτο μοντέλο έρχεται με την χαμηλότερη τιμή που έχουμε δει σε smartwatch γνωστής εταιρίας, με μόλις 50 δολάρια, με οθόνη 1.55 ιντσών, ασπρόμαυρη, που δεν είναι οθόνη αφής και θα έχει διάρκεια χρήσης από μία έως δύο βδομάδες με μία μόλις φόρτιση.
Στα 100 δολάρια έχει τιμολογηθεί το δεύτερο smartwatch της εταιρίας, με μέγεθος οθόνης αφής (τεχνολογίας capactive) 1.8 ίντσες και διάρκεια μπαταρίας 36-48 ώρες. Ενώ τέλος στα 130 δολάρια ο χρήστης αγοράσει την ναυαρχίδα των smartwatches της Archos με οθόνη μεγέθους 1.8 ίντσες, τεχνολογίας e-ink και με αλουμινένιο πλαίσιο.
Τα έξυπνα ρολόγια της γαλλική εταιρίας αναμένονται την περίοδο του καλοκαιριού. Στην αρχή θα κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο και τους επόμενους μήνες τα υπόλοιπα.
Η γαλλική Archos ανακοίνωσε επίσημα το Archos 50 Saphir, το οποίο θα φέρει στην IFA 2016 που θα πραγματοποιηθεί 2 με 7 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και το Techblog θα είναι εκεί. Το νέο smartphone έχει πιστοποίηση IP68 για να αντέχει μισή ώρα κάτω από 1 μέτρο νερό.
Η Archos ανακοίνωσε επίσημα δυο Android smartphones, τα οποία έρχονται με καλά χαρακτηριστικά και προσιτές τιμές. Τα Archos Diamond 2 Note και Archos Diamond 2 Plus ανήκουν στη σειρά Diamond της γαλλικής εταιρείας.
H Archos παρουσιάζει δύο νέες οικογένειες smartphones, τα Archos Power και Archos Cobalt, στις οποίες ανήκουν συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα, με λειτουργικό σύστημα Android. Οι νέες προτάσεις της Archos θα είναι διαθέσιμες εντός του 2016 και πιο συγκεκριμένα την άνοιξη.
H γαλλική Archos συνεργάστηκε με την βραζιλιάνικη Sikur και δημιούργησαν το Archos GranitePhone το οποίο απευθύνεται σε όσους αναζητούν ασφάλεια, αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 849 δολάρια. Παρά την τιμή του, δεν μιλάμε για κάποιο high-end smartphone, αλλά μεσαίας κατηγορίας.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου