ARM Mali-G51: GPU για την εποχή του VR

Με το VR να μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας, οι εταιρείες θέλουν να προσφέρουν πιο οικονομικές λύσεις. Ωστόσο, το VR απαιτεί εντελώς διαφορετική GPU, από το gaming σε άλλες συσκευές. Εδώ έρχεται η νέα ARM Mali-G51, ειδικά σχεδιασμένη για VR.

Είναι ο μικρότερος αδερφός της G71, είναι η δεύτερη GPU που χρησιμοποιεί τη νέα Bifrost αρχιτεκτονική και έχοντας στο Vulkan. Είναι πολλά περισσότερα από μια G71 με λιγότερους πυρήνες, στην πραγματικότητα είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί dual shader αρχιτεκτονική.

ARM Mali-G51 VR GPU, ARM Mali-G51: GPU για την εποχή του VR

Η Mali-G51 είναι 60% ενεργειακά πιο αποδοτική από την Mali-T830 κάνοντας την ίδια ποσότητα εργασίας. θα έχει την ίδια “πυκνότητα απόδοσης”, δηλαδή χρειάζεται λιγότερους transistors, κάνοντας τα chipsets μικρότερα σε μέγεθος και πιο οικονομικά.

Η υπερηφανεύεται ότι αυτή είναι η μικρότερη Vulkan GPU και θα κάνει το VR πιο προσβάσιμο από το 2018. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Αυτό που έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι ότι η ARM μιλά για “Virtual Spaces” και όχι πλήρως interactive VR περιβάλλοντα.

ARM Mali-G51 VR GPU, ARM Mali-G51: GPU για την εποχή του VR

Επιπλέον, η ARM ανακοίνωσε ένα νέο video processor, Mali-V61. Κάνει λήψη video και streaming, μπορεί να μπει σε διάφορες συσκευές από drones μέχρι Smart TVs. Υποστηρίζει HEVC h.265 με HDR/10-bit και διατίθεται από έναν πυρήνα (αρκετός για enough 1080p @ 60fps) μέχρι 8 πυρήνες (4K @ 120fps).

ARM Mali-G51 VR GPU, ARM Mali-G51: GPU για την εποχή του VR

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

μέχρι 8 πυρήνες (4K @ 120fps)…αυτά είναι. Θέλω πολύ να δώ την γενιά G series και τις επιδόσεις της πραγματικά. Το επόμενο Note μου θα έχει αυτήν επάνω, παρότι ακόμη και ο Exynos 5433 μου πάιζει H.265 HEVC ήδη. Τζάμι αυτός ο codec ότι και να λέμε. Κάνεις Rendering βίντεο νε χαμηλή ποιότητα και παίρνεις ένα σχεδόν άψογο καινούριο αποτέλεσμα. Θέλει όμως πολύ δυνατό επεξεργαστή και παράλληλη υποστήριξη γραφικών(αυτό σε Desktop).

liris11

@christos t Mali g71 mp8 φοράει ο kirin 960 της Huaweiκαι θα μπει στο mate 9 απο εδώ να καταλάβουν κάποιοι την δύναμη αυτής της εταιρείας ..

geo

καλόοο

Κώστας Ζ.

@liris11, ειλικρινά, με το που βγάλει η Huawei κινητό compact σαν της Sony εχω φύγει! Δεν θέλω κινητό πάνω απο 4.7 ίντσες… Μέχρι τοτε μένω με Z3 compact (0 παράπονα μέχρι στιγμής από το κινητό μου)

liris11

@kostasz αυτο με της ίντσες το εχω και εγώ παράπονο χάθηκε ο κόσμος να βγάλουν 4.5 _4.7 σε ναυαρχίδα αλλα μαζεμένο οχι με κάτι περιθώρια οτι να νε .. τεσπα μάλλον ειναι και θέμα συνήθειας και εγώ στην αρχή μου φέρονταν πολύ μεγάλα το πρώτο μου πανω απο 5 ίντσες ηταν το lg g2 και στην αρχή μου φενοταν τεράστιο μετα το συνήθισα . Τωρα με το p9 τη να πω ..απλά τέλειο σε όλα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alibaba ARM Chip

Η ARM αρνείται να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική Alibaba

Στα “μαχαίρια” φέρεται να βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στην ARM και στην Alibaba, με την πρώτη να αρνείται καταφατικά να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική εταιρεία.

Business ARM NVIDIA

H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

Η ARM εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε γενναίες περικοπές του προσωπικού της που θα αγγίξουν σε ποσοστό έως και το 15%.

Business NVIDIA ARM

NVIDIA: Δηλώνει επίσημα ότι δεν προχωρά στην αγορά της ARM

To deal των 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβεβαιώνεται ότι δεν θα προχωρήσει από την πλευρά της NVIDIA.

Business NVIDIA ARM

H εξαγορά της ARM από την NVIDIA μάλλον πέφτει στο κενό

Η NVIDIA είχε δηλώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ARM, αλλά αυτό το deal φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει τελικά.