Aρνητικό πρόσημο για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2022

αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, Aρνητικό πρόσημο για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2022

Για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο, γεγονός που μετατρέπει το 2022 σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο.

Το 2022 διατέθηκαν στην αγορά 285 εκατ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αριθμός που είναι μεν μικρότερος κατά 16% έναντι του 2021, ωστόσο, κινείται σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά πριν από την πανδημία. Για την ακρίβεια, ο όγκος των πωλήσεων του 2022 ήταν κατά 7% υψηλότερος από τα προ πανδημικά επίπεδα το 2019. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τον νέο κύκλο ανόδου των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών θα τροφοδοτήσει η αύξηση της ζήτησης από τον τομέα της εκπαίδευσης στις μεγάλες αγορές, καθώς οι συσκευές που αγοράστηκαν μέσα στη πανδημία θα φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Εντός του 2023, θα υπάρξουν τομείς που θα ενισχύσουν τον κλάδο, όπως το gaming, οι συνδεδεμένοι υπολογιστές και η υβριδική εργασία.

Η παγκόσμια αγορά υπολογιστών αποχαιρέτησε το 2022 με μια κακή επίδοση, καθώς οι συνολικές πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 29% σε 65,4 εκατ. μονάδες το 4ο τρίμηνο. Οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους σηματοδότησαν το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης, καθώς οι δαπάνες για την περίοδο των εορτών μειώθηκαν εν μέσω επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος.

Οι φορητοί υπολογιστές υπέστησαν μεγαλύτερη πτώση, κατά 30% στα 51,4 εκατ. μονάδες το 4ο τρίμηνο του 2022 και 19% στα 223,8 εκατ. συσκευές στο σύνολο του έτος. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές τα πήγαν ελαφρώς καλύτερα, σημειώνοντας πτώση 24% σε 14,1 εκατ. μονάδες το 4ο τρίμηνο και πτώση 7% σε 61,3 εκατ. συσκευές το 2022.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet PC Snapchat Social Media

Πως να χρησιμοποιήσετε το Snapchat στον υπολογιστή σας

To Snapchat έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να μοιράζεται περιεχόμενο με άλλους άμεσα και η χρήση του σε υπολογιστή μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την εμπειρία των χρηστών.

Gear Chrome Google PC

Google Chrome: Πως να κάνετε κοινή χρήση σελίδων μεταξύ κινητού και υπολογιστή

Το Google Chrome είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης σε Android και επιτραπέζιους υπολογιστές και έχει πολλές συμβουλές και κόλπα.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Business Gear PC

Πτωτική πορεία για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών – Μείωση πωλήσεων 19,5%

Τις χειρότερες επιδόσεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 καταγράφει η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία σημειώνει συνεχή αρνητικά ρεκόρ.