Ασφάλεια και σιγουριά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax

συστήματα ασφαλείας της Ajax, Ασφάλεια και σιγουριά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax

Η Ajax διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από συστήματα ασφαλείας που προστατεύουν εμάς και το χώρο μας από ληστεία, φωτιά και πλημμύρα, αφού αν προκύψει κάποιο τέτοιο ζήτημα, ενεργοποιούνται συναγερμοί και ειδοποιήσεις στα smartphone των χρηστών μέσω εφαρμογών αλλά και βοήθεια από το κέντρο λήψης σημάτων, για άμεση επέμβαση.

Τα συστήματα ασφαλείας Ajax ανήκουν στην κατηγορία αυτών που συνδέονται με κέντρα λήψης σημάτων σε περίπτωση που εντοπιστεί παραβίαση του χώρου, και είναι κατάλληλα για την προστασία κάθε είδους χώρου, είτε πρόκειται για διαμέρισμα, σπίτι, εργασιακό χώρο, κατάστημα αλλά ακόμα και εργοστάσια, για περιπτώσεις ληστείας, φωτιά αλλά και πλημμύρας.

Ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας που προσφέρει η Ajax είναι το StarterKit Cam, το οποίο συνδυάζει 4 συσκευές όπως hub, αισθητήρα-κάμερα για την καταγραφή της κίνησης, αισθητήρα για το άνοιγμα της πόρτας καθώς και το χειριστήριο για τα κλειδιά, το οποίο μας δίνει πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες σχετικά με το σύστημα που έχουμε εγκαταστήσει.

συστήματα ασφαλείας της Ajax, Ασφάλεια και σιγουριά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax

Hub 2: Η καρδιά του συστήματος ασφαλείας

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας με το Hub 2, είναι η συσκευή στην οποία συνδέονται όλες οι επιμέρους συσκευές έτσι ώστε το σύστημα να ενημερώνει τους χρήστες για το άνοιγμα της πόρτας, για σπάσιμο ενός παραθύρου αλλά και το ενδεχόμενο φωτιάς και πλημμύρας,. Για παράδειγμα, αν διαρρήκτες παραβιάσουν το χώρο μας, το Hub 2 θα ενημερώσει το κέντρο λήψης σημάτων και θα προωθήσει φωτογραφίες από τη συσκευή MotionCam, κάτι το οποίο σημαίνει πως δε θα πρέπει να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι και να παρακολουθούμε το χώρο μας, μιας και όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται αυτόματα.

Το Hub 2 συνεργάζεται με το MotionCam αισθητήρα κίνησης και μόλις εντοπιστεί κάποια κίνηση τραβάει μια σειρά φωτογραφιών οι οποίες στέλνονται στο χρήστη και στο κέντρο λήψης σημάτων, με τη διαδικασία αυτή να πραγματοποιείται σε 9 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης διαπιστώνει αν όντως πρόκειται για κάποια εισβολή ή όχι, έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν λανθασμένη κινητικότητα της ασφάλειας αλλά και άγχος στον ίδιο το χρήστη.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σε αυτά τα συστήματα ασφαλείας είναι η μόνιμη σύνδεση online, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα, έτσι ώστε να υπάρχει πάντοτε η επικοινωνία με το χρήστη αλλά και το κέντρο λήψης σημάτων. Το Hub 2 μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα σε 3 παρόχους internet μέσω 2G, 3G, 4G αλλά και μέσω καλωδίου ethernet, με την εναλλαγή ανάμεσα στους παρόχους και τα κανάλια να γίνεται εντός μερικών δευτερολέπτων.

συστήματα ασφαλείας της Ajax, Ασφάλεια και σιγουριά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax

MotionCam: Ο αισθητήρας κίνησης που βλέπει τα πάντα

Ο εντοπισμός της κίνησης μέσα σε ένα σύστημα ασφαλείας γίνεται μέσω του αισθητήρα MotionCam ο οποίος θα ξεκινήσει να καταγράφει τις κινήσεις των διαρρηκτών πριν εκείνοι το καταλάβουν. Οι φωτογραφίες θα σταλθουν σαν ένα animated gif κλιπάκι έτσι ώστε να δοθεί η ακριβής ροή της κίνησης και να διαπιστωθεί το αν πρόκειται για ληστεία ή για λανθασμένο συναγερμό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως περίπου το 70% των λανθασμένων συναγερμών γίνονται κατά τη διάρκεια της απενεργοποίησης του συναγερμού όταν μπαίνουμε στο χώρο μας, και έτσι με τον αισθητήρα MotionCam, το κέντρο λήψης σημάτων θα δει ότι πρόκειται για λανθασμένο συναγερμό και δε θα προχωρήσει σε περιττές ενέργειες.

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και ο συγκεκριμένος αισθητήρας θα δείξει πόσα άτομα έχουν εισβάλλει στο σπίτι, αν αυτά είναι οπλισμένα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας μιας και υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής μέσω υπερύθρων, έτσι ώστε να κινητοποιηθεί και η ασφάλεια αλλά και η αστυνομία και να προετοιμαστούν τη στιγμή που ο χρήστης ενημερώνεται και αυτός για όλα αυτά έτσι ώστε να αποφύγει να μεταβεί στο χώρο του και να αποφύγει κάθε πιθανό κίνδυνο.

συστήματα ασφαλείας της Ajax, Ασφάλεια και σιγουριά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax

DoorProtect: Αισθητήρας για πόρτα και παράθυρο

Για να εντοπιστεί η παραβίαση της πόρτας θα χρειαστεί να έχουμε εγκαταστήσει και το DoorProtect, δύο “ράβδους” που τοποθετούνται στην πόρτα και στο σασί της πόρτας, έτσι ώστε μόλις ανοίξει, να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Ο αισθητήρας “αντιλαμβάνεται” ότι μια πόρτα ή ένα παράθυρο ανοίγει και ο συναγερμός ενεργοποιείται και στέλνεται ενημέρωση και στο κέντρο λήψης σημάτων αλλά και στο smartphone του χρήστη, ο οποίος μέσω του app μπορεί να ελέγξει το τι έχει γίνει σε πραγματικό χρόνο.

συστήματα ασφαλείας της Ajax, Ασφάλεια και σιγουριά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax

Ajax SpaceControl: Ο έλεγχος στα χέρια σου

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχάσουμε πως έχουμε και το χειριστήριο Ajax SpaceControl, το οποίο μπορούμε να περάσουμε στα κλειδιά μας, και μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί πανικού για να στείλουμε επείγον μήνυμα στους οικείους μας αλλά και στο κέντρο λήψης σημάτων για να κινητοποιηθεί μαζί και η αστυνομία. Με το συγκεκριμένο χειριστήριο, μπορούμε επίσης να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε το σύστημα ασφαλείας, και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με το που το βγάλουμε από το κουτί του, και μάλιστα η εγκατάστασή του είναι πολύ απλή καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε ένα κουμπί για να συνδεθεί στην εφαρμογή του smartphone μας.

συστήματα ασφαλείας της Ajax, Ασφάλεια και σιγουριά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax

Η εταιρεία Ajax μας παρέχει μια σειρά συσκευών που αλλάζουν την καθημερινότητά μας και φροντίζουν για την ασφάλεια στο χώρο μας, τον οποίο μπορούμε να ελέγχουμε από απόσταση μέσα από το app και την οθόνη του smartphone μας, έτσι ώστε και να νιώθουμε αλλά και να είμαστε ασφαλείς. Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα της Ajax και να δημιουργήσετε τη δική σας ιδανική λύση για το σπίτι στην ιστοσελίδα της εταιρείας ajax.systems

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Meta

Meta: Ετοιμάζει ακουστικά με κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη;

Οι εταιρείες φαίνεται να βρίσκονται σε μια κούρσα για να συμπεριλάβουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης όσο το δυνατόν περισσότερο στα προϊόντα τους.

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Gear Apple

Apple Vision Pro: Θα κυκλοφορήσει εκτός ΗΠΑ μετά το WWDC

Το Apple Vision Pro κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και ήταν άγνωστο πότε θα μπορούσε να φτάσει σε περισσότερες χώρες.

Gear

Ajax Systems: Τρια βραβεία Red Dot για τρία ξεχωριστά προϊόντα

Η Ajax Systems ανακοινώνει ότι τρια προϊόντα της έλαβαν Βραβείο Red Dot για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.