Asus ZenBo: Το ρομπότ που μιλά, κινείται και ελέγχει το σπίτι σας

Η Asus δια στόματος του προέδρου της ανακοίνωσε ένα ρομπότ για το σπίτι το οποίο έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να βοηθά αλλά για να διασκεδάζει και να συντροφεύει. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jonney Shih, προέδρου της Asus, φιλοδοξία της εταιρείας είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε νοικοκυριό να έχει πρόσβαση σε ένα ρομπότ.

Το ZenBo στοχεύει περισσότερο τους ηλικιωμένους ανθρώπους, παρόλα αυτά το πλέον ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με smart home συσκευές και έτσι θα μπορείτε να ελέγχετε μέσω κάμερας ποιος σας χτυπά το κουδούνι και στη συνέχεια να ανοίγετε την πόρτα απομακρυσμένα με τη χρήση του ρομπότ και βέβαια δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του φωτισμού, του κλιματισμού ή της τηλεόρασης με φωνητικές εντολές από το χρήστη.

Το ρομπότ μπορεί να κινηθεί στο χώρο ανεξάρτητα, ενώ το πρόσωπο του είναι ταυτόχρονα και touchpad από το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις, video κλήσεις, να κάνετε τις online αγορές σας ακόμα και να κάνετε stream video.

Το ZenBo θα προσφέρει φωνητικούς reminders στον ιδιοκτήτη του για την ώρα που πρέπει να πάρει τα φάρμακα του ή για τα ραντεβού στους ιατρούς, ενώ θα μπορεί να στείλει επείγοντα μηνύματα σε μέλη της οικογένειας αν ο ιδιοκτήτης πέσει κάτω για παράδειγμα και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ρομπότ για να ελέγξουν την κατάσταση από την ενσωματωμένη κάμερα στο ZenBo. Το ZenBo όμως είναι φιλικό και με τα παιδιά μιας και θα μπορεί να χορεύει μαζί τους, αλλά και να τους διαβάσει ιστορίες από την ενσωματωμένη βιβλιοθήκη του.

Η Asus με την ευκαιρία προωθεί το ZenBo Developer Program μέσα από το οποίο παρέχει πρόσβαση στο SDK του ρομπότ και αρκετές ακόμα πληροφορίες με στόχο βέβαια τη δημιουργία επιπλέον εφαρμογών για το ρομπότ της, κάτι που θα του εξασφαλίσει την επιτυχία.

Asus ZenBo, Asus ZenBo: Το ρομπότ που μιλά, κινείται και ελέγχει το σπίτι σας

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.