AVATAR: Το μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους ίσως έρθει σύντομα σε αεροδρόμια

Όταν ταξιδεύεις σε μια ξένη χώρα, στο αεροδρόμιο οι αρχές μπορούν να σε ελέγξουν και να σου κάνουν διάφορε ερωτήσεις. Συνήθως ρωτούν αν βρίσκεσαι εκεί για διακοπές ή δουλειά, ή αν έχεις κάτι στην βαλίτσα σου, το οποίο πρέπει να αναφέρεις.

Φυσικά δεν στηρίζονται στις απαντήσεις σου για να σε πιστέψουν. Πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους, οι οποίοι στο μέλλον μπορεί να γίνονται με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων.

Η συσκευή ονομάζεται Automated Virtual Agent for Truth Assessments in Real Time, εν συντομία AVATAR, πρόκειται για ένα ρομπότ που σου κάνει ερωτήσεις και μπορεί να εντοπίσει αν λες ψέματα. Το AVATAR μπορεί μέσα στα επόμενα χρόνια να τοποθετηθεί στα σημεία ελέγχων των αεροδρομίων.

Δημιουργήθηκε από τον Aaron Elkins, καθηγητή στο San Diego State University. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μηχάνημα έχει ένα πρόσωπο στην οθόνη, το οποίο κάνει ερωτήσεις σε όσους ταξιδεύουν. Μπορεί να εντοπίσει την αλλαγή στην φυσιολογία και την συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της “συνέντευξης”

Επιπλέον, το σύστημα αντιλαμβάνεται αλλαγές στα μάτια, φωνή, χειρονομίες και γενικότερα τη στάση του σώματος: “The system can detect changes in the eyes, voice, gestures and posture to determine potential risk. It can even tell when you’re curling your toes”.

Ο καθηγητής αναφέρει ότι μέχρι στιγμής το AVATAR έχει δοκιμαστεί σε εργαστήρια, αεροδρόμια και συνοριακούς σταθμούς. Ωστόσο, ο ίδιος ψάχνει να βρει κάποια κυβερνητική υπηρεσία με την οποία θα συνεργαστεί. Δεν αποκλείεται λοιπόν μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε τα μηχανήματα αυτά στους ελέγχους των αεροδρομίων.

avatar lie detecting, AVATAR: Το μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους ίσως έρθει σύντομα σε αεροδρόμια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
football 4 ever

και γιατι μονο στα αεροδρομια?γιατι δεν το κανουν και στα δικαστηρια,για να δουν αν πραγματικα σε κρισημες υποθεσεις που ο αθωος κρινεται ενοχος για καποιο εγκλημα που δεν εχει κανει και το αντιθετο ο εγκληματιας να κρινεται “αθωος”για εγκληματα..
και ασε μετα που αμα αυτην τη μηχανη το βαλεις σε ολους τους πολιτικους
για το εαν εχουν κλεψει λεφτα απο το λαο..παιζει και να μην περασει κανεις το test..

Manolis

Πίστευω ότι για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο (ίσως και bug) θα βγάζει κυρίως ότι λένε ψέμματα όσοι είναι ή μοιάζουν με άραβες ή είναι μαύροι…. Και λέμε για Αμερική…. :p

PiXel

@Footbal 4 ever: γιατί όλα αυτά τα μηχανήματα, όσο εξελιγμένα και να είναι, είναι επιρρεπή σε σφάλματα. Με άλλα λόγια, δε μπορούν ποτέ να υποστηρίξουν πως κάτι είναι 100% αληθές ή 100% ψευδές.

Για φαντάσου, τώρα, στην κρίσιμη υπόθεση που ανέφερες, να έβγαζε τον αθώο, ένοχο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.