Αυξήθηκαν κατά 12% οι αποστολές smartwatch το πρώτο τρίμηνο του έτους

, Αυξήθηκαν κατά 12% οι αποστολές smartwatch το πρώτο τρίμηνο του έτους

Αν και ακόμα και σήμερα είναι αμφιλεγόμενη η χρηστικότητα τους για πολλούς, τα smartwatch έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, είτε ως activity trackers είτε ως ένα κινητό στο χέρι μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Canalys οι αποστολές των smartwatch αυξήθηκαν κατά 12% παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, η Apple συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή με 5.2 εκ. αποστολές όλων των μοντέλων Apple Watch που κυκλοφορούν στην αγορά, κατέχοντας το 36.3% του συνόλου. Όμως, είδε μείωση 13% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019. Σε αντίθεση με την Apple, η Huawei είδε αύξηση 113% σε σχέση με το 2019, με τις αποστολές να φτάνουν τα 2.1 εκ. και το μερίδιο της να αγγίζει το 14.9%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Samsung, σημειώνοντας αύξηση 46% σε σχέση με το 2019 και αυξάνοντας το μερίδιο της στο 12.4%. Την πεντάδα κλείνουν οι Garmin και Fitbit, με την πρώτη να βλέπει αύξηση 39% μεριδίου αγοράς, ενώ η δεύτερη είδε μείωση 21%. Οι αποστολές των Garmin και Fitbit άγγιξαν τα 1.1 και 0.9 εκ. αντίστοιχα.

Επίσης, υπήρξε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση των smartwatch με δυνατότητες 4G, ειδικά στην αγορά της Κίνας, η οποία αγγίζει το 66% του συνόλου των cellular smartwatch. Από την άλλη, οι αποστολές των cellular smartwatch στη Βόρεια Αμερική ήταν κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο του συνόλου. Η Canalys σημειώνει πως αυτό ίσως προήλθε από το γεγονός ότι στην Αμερική προωθήθηκαν περισσότερο τα AirPods παρά το Apple Watch.

Όπως και να έχει, η αγορά των smartwatch έχει πλέον σταθεροποιηθεί, τη στιγμή μάλιστα που οι υπόλοιπες κατηγορίες πλήττονται από τον COVID-19. Φέτος αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό, με ονόματα όπως τις Oppo και Realme να εισέρχονται στην αγορά και εταιρείες όπως τις Xiaomi και Huawei να προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.