Wearable που λιώνει με ξύδι

Wearable λιώνει με ξύδι, Wearable που λιώνει με ξύδι

Φορετή συσκευή (wearable), η οποία «εξαφανίζεται» όταν πέσει πάνω της ξύδι, δημιούργησε επιστημονική ομάδα της Zhenan Bao του Πανεπιστημίου του Stanford.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά απορρίμματά αναμένεται να φτάσουν τα 50 εκατ. μετρικούς τόνους το 2018 και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να φτιάξουν μια βιοδιασπώμενη wearable συσκευή.

Πρόκειται για ένα βιοδιασπώμενο ημιαγωγό, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ένα μόριο που περιέχεται στο μελάνι που χρησιμοποιείται για τατουάζ, ενώ όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ομάδας είναι τόσο ελαστικός όσο η επιδερμίδα και εύκολα διασπώμενος.

Σταδιακά η ομάδα ευελπιστεί η λύση της να ενσωματωθεί είτε σε εμφυτεύσιμες ιατρικές συσκευές, είτε για τη δημιουργία τεχνολογίας αποθήκευσης ευαίσθητων δεδομένων τα οποία ο χρήστης θα ήθελε να διαγράψει εύκολα. Επιπλέον, η λύση τους θα μπορούσε να αποτελέσει και την επόμενη γενιά fitness tracker τύπου FitBit.

Οι χρήστες θα μπορούσαν να φορούν την βιοδιασπώμενη αυτή λύση για μία εβδομάδα, η οποία θα καταγράφει τους καρδιακούς τους παλμούς, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, την πίεση του αίματος κλπ και εν συνεχεία να κατεβάζουν τα δεδομένα, πριν «καταστρέψουν» τη συσκευή.

Η συσκευή, αν και δεν έδειξε να ενέχει κινδύνους στα ποντίκια, στα οποία δοκιμάστηκε, εντούτοις θα χρειαστεί περαιτέρω δοκιμή πριν διατεθεί ευρέως σε κλινικές λύσεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μι

Ξέρει κανείς να περιγράψει τον ήχο από τα ποντίκια για τους πρώτους τολμηρούς?

Chris07

Και όλα αυτά τα δεδομένα που αποθηκεύονται.
Σκούρα τα πράγματα για το μέλλον.
Ποσο μου λείπουν τα 80’s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.