Βιονικοί φακοί επαφής που ζουμάρουν με το κλείσιμο του ματιού

Ελβετοί επιστήμονες ανέπτυξαν φακούς επαφής η οποίοι περιέχουν μικροσκοπικά τηλεσκόπια που ενισχύουν την όραση, κάνοντας zoom in και zoom out με το κλείσιμο του ματιού. Οι νέοι φακοί έχουν πάχος 1.55 και ένα εξαιρετικά λεπτό ανακλαστικό τηλεσκόπιο που ενεργοποιείται με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού. Οι φιλόδοξοι φακοί επαφής είχαν ξεκινήσει να αναπτύσσονται από το 2013 και τελικά παρουσιάστηκε το πρώτο prototype.

Η ανάπτυξή τους έγινε από το Πολυτεχνείο της Λωζάνης και το prototype παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Eric Tremblay στην Καλιφόρνια. Οι φακοί επαφής έρχονται με έξυπνα γυαλιά τα οποία ανταποκρίνονται στα νεύματα του χρήστη, με το κλείσιμο του δεξιού ματιού ενεργοποιεί το τηλεσκόπιο και αν θέλει να το απενεργοποιήσει, κλείνει το αριστερό μάτι.

Ο φακός επαφής μπορεί να μεγεθύνει την εικόνα 2.8 φορές, που σημαίνει ότι ηλικιωμένα άτομα με AMD (Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας) θα μπορούν να διαβάσουν πιο εύκολα, να αναγνωρίσουν πρόσωπα και αντικείμενα με τη βοήθεια του βιονικού φακού.

Το project που χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό πεντάγωνο είχε στόχο αρχικά να χρησιμοποιηθεί από τους στρατιώτες ως μια μορφή βιονικής όρασης.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ακόμη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και μελλοντικά θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή λύση για άτομα με AMD.

βιονικοί φακοί επαφής, Βιονικοί φακοί επαφής που ζουμάρουν με το κλείσιμο του ματιού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Εγω αυτο δεν το εβαζα στα ματια μου 😛

Genesis

Πολύ καλό για άτομα που έχουν πρόβλημα στα μάτια τους και δεν βλέπουν μακριά μπράβο εμένα μου αρέσει άντε να τα δούμε.

Marios

Για άτομα με Intel θα βγάλουν κάτι;;

Nas

@Marios

Χαχαχαχαχα, εγραψες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.