Black&Decker με μπαταρία smart tech powerbank και δικό της application

, Black&Decker με μπαταρία smart tech powerbank και δικό της application

Μπορεί να σας παραξενέψει που ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο βρίσκεται ανάμεσα στην θεματαλογία του Techblog. Το Techblog γράφει για τεχνολογία, για smartphones, applications και gadgets. Τι δουλειά έχει το Black&Decker 18V Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο με μπαταρία λιθίου και τεχνολογία smart tech;

Πριν από μερικές εβδομάδες με πλησίασαν οι άνθρωποι της Black&Decker στην Ελλάδα και μου πρότειναν να συνεργαστούμε δείχνοντάς μου το μοντέλο BDCHD18KST. Ήθελα να δουν αρχικά αν το βρίσκω ενδιαφέρον και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτό εν όψη χριστουγέννων.

Είμαι από αυτούς που “πιάνουν τα χέρια τους”, μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με τον πατέρα μου να έχει κάθε λογής εργαλείο και να μαστορεύει τα πάντα. Ακόμα το κάνει αυτό, ότι και αν χαλάσει μπορεί με πατέντα να το επιδιορθώθει. Σήμερα διατηρεί 3 ντουλάπες με εργαλεία, απλά, ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα.

Από τα πιο χαρακτηριστικά εργαλεία που θυμάμαι, έχει ακόμα έχει λειτουργούν είναι αυτό της ηλεκτροκόλλησης και ένα τρυπάνι με κσλώδιο ρεύματος Black&Decker με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Γιατι όταν λέμε “πιάσε το Black&Decker” εννούμε το τρυπάνι όποιος και αν είναι ο κατασκευαστής. Είναι όπως λέμε θα φτιάξω nescafe, και μπορεί ο καφές να ειναι οποιασδήποτε μάρκας.

Αρκετά με τα ιστορικά στοιχεία και τις αναμνήσεις μου. Το Black&Decker BDCHD18KST είναι ένα ισχυρό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο με αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 18V με χωρητικότητα 1500mAh η οποία ενσωματώνει bluetooth και συνδέεται με το κινητό μας μέσα από την δωρεάν εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Google Play για Android και το App Store για iPhone και iPad.

, Black&Decker με μπαταρία smart tech powerbank και δικό της application

Μπαταρία Smart tech
Την τεχνολογία της μπαταρίας η Black+Decker την ονομάζει smart tech και με το application μπορείτε να την ελέγχετε από απόσταση μέσα από το κινητό σας. Μπορείτε να την “κλειδώνετε” ώστε να να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν για παράδειγμα το εργαλείο πέσει στα χέρια κάποιου παιδιού, μπορείτε να την βρίσκετε μέσα στον χώρο ενεργοποιώντας το μεγαφωνάκι που διαθέτει αν για παράδειγμα την έχετε ξεχάσει σε κάποιο ράφι, μπορείτε να ελέγχετε την διαδικασία της φόρτισης και να βλέπετε πόσο % είναι φορτισμένη και τέλος κάτι ιδιαίτερο και ενδιαφέρον, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν powerbank και να φορτίσετε για παράδειγμα το κινητό σας μιας και η μπαταρία ενσωματώνει θύρα USB!

, Black&Decker με μπαταρία smart tech powerbank και δικό της application

Εντάξει δεν θα φορτίσει πλήρως ένα Galaxy Note 9 όμως είναι ιδανική για περιπτώσεις που ζητάτε λίγο ρεύμα για την φορητή σας συσκευή και σε εκείνη την περίπτωση θα σας σώσει με λίγη ενέργεια πριν προλάβει να απενεργοποιηθεί το κινητό ή το tablet σας και γιατι να μην υπάρχει αυτό σαν επιλογή. Τώρα που λέμε για Galaxy Note, θυμήθηκα ότι με το application μπορείτε να βλέπετε και την θερμοκρασία της μπαταρίας smart tech.

, Black&Decker με μπαταρία smart tech powerbank και δικό της application

Black&Decker 18V (BDCHD18KST)
Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ίδιου του κρουστικού δραπανοκατσάβιδου (επαναλαμβάνω την ονομασία του γιατι μου αρέσει το πως ακούγεται), το Black&Decker BDCHD18KST παρέχει πολλές δυνατότητες για DIY δραστηριότητες έχοντας την απαιτούμενη ταχύτητα, ροπή και διάρκεια μπαταρίας που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε εργασία απαιτεί τρύπημα σε ξύλο, μέταλλο και πλαστικό. Η υψηλής απόδοσης λειτουργία κρούσης επιτρέπει ήπια εργασία πάνω σε τσιμέντο ή τοιχοποιία.

Μέχρι στιγμής το έχω χρησιμοποιήσει δυο φορές για μαστορέματα μέσα στο σπίτι. Έκατσα και έσφιξα όλες τις βίδες στα ντουλάπια της κουζίνας (καταναγκαστικός!) και βίδωσα πάνω σε ξύλο ενώνοντας δυο ξύλινα σαν μεγάλα κομοδίνα πάνω στα οποία έχω τοποθετήσει την τηλεόραση στο σαλόνι. Τις επόμενες μέρες θα σας έχω και unboxing – hands-on στο κανάλι του Techblog στο YouTube.

Το Black&Decker 18V (BDCHD18KST) θα το βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα Praktiker με ειδική τιμή 99,90 ευρώ (από 119 ευρώ).

, Black&Decker με μπαταρία smart tech powerbank και δικό της application

Χαρακτηριστικά + Πλεονεκτήματα
Σύνδεση μέσω Bluetooth και δυνατότητα φόρτισης κινητού μέσω θύρας USB
Ισχύς και ταχύτητα για τρύπημα σε ξύλο, μέταλλο και δυνατότητα εκτέλεσης όλων των εργασιών βιδώματος
Λειτουργία κρούσης για τρύπημα σε τοιχοποιία και τσιμέντο
2 ταχύτητες – Υψηλή ταχύτητα για τρύπημα σε ξύλο και μέταλλο, Χαμηλή ταχύτητα για ελεγχόμενο βίδωμα
Ο Συμπλέκτης 11 θέσεων παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο για τρύπημα σε ξύλο.μέταλλο.πλαστικό και σε εργασίες βιδώματος
Φακός LED φωτίζει το χώρο εργασίας σας κατά τη χρήση του εργαλείου
Μεταβλητή ταχύτητα για τον απόλυτο έλεγχο με την άκρη του δαχτύλου για όλες τις εργασίες βιδώματος και τρυπήματος
Μπαταρία Λιθίου η οποία κρατάει πάνω από το 80% της φόρτισης της για περισσότερες απο 90 ημέρες ενώ είναι αδρανής. Δεν χρειάζεται φόρτιση πριν από κάθε χρήση.

, Black&Decker με μπαταρία smart tech powerbank και δικό της application

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Κώστα βάλτο σε κλήρωση να γίνει κόλαση!
Θελω να βάλω κάτι κουρτινοξύλα🤣.

Giako

Στο site του praktiker δεν αναφέρει ότι είναι κρουστικό ενώ στο άρθρο το αναφέρει ως τέτοιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάτρηση σε μπετόν ή άλλα δομικά υλικά;

Gregorio

Οκ για κάποιον που το θέλει για να κάνει απλές εργασίες σπίτι του και έχει μια οικονομική άνεση ώστε να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω χρηματικός τα 99.90€ δηλαδή παρά 10λεπτά του ευρώ 100€ είναι λογική τιμή, τα 18v και 1.5Ah είναι αρκετά για απλές ερασιτεχνικές οικιακές εργασίες, για τον επαγγελματία όμως δεν κάνει καθώς τα έχει τα αρνητικά του πχ πλαστικό τσόκ, μόλις 1,5Ah, τα 18v ίσα που επαρκούν, οι 11 θέσεις ροπής είναι ένα κάπως λίγες, το βάρος και ο ρυθμός κρούσης δεν τα γνωρίζω για να κρίνω, καλή η θύρα USB για να φορτίσεις αν χρειαστείς λίγο το κινητό σου εν ώρα εργασίας και εν ελλείψει πρίζας ή ρεύματος στον χώρο τις εργασίας αλλά όλα τα άλλα τα application κλπ κανείς επαγγελματίας δεν θα κάτσει να ασχοληθεί γιατί εν ώρα δουλειάς προέχει η δουλειά όχι το <> και το λέω όντας τεχνικός στον οικοδομικό τομέα και γνωρίζω. ( υγ. Κώστα κανείς <> εκεί έξω δεν λέει πιάσε το Black&Decker εκτός αν έχει Black&Decker και το ζητάει με το όνομα γιατί έχει και άλλα ηλεκτρικά εργαλεία άλλης μάρκας, κατά άλλα όλοι λένε πιάσε τον βιδολόγο, το δράπανο κλπ άσχετα από την μάρκα του 😉 )

Alex

Κουρτινόξυλα δύσκολα με κρουστικό. Εκεί θέλει πνευματικό ρεύματος για να γίνει δουλειά.

Helias Valenti

Μια χαρά θα το φορτίσει όλο το Note 9! Είναι 1.5Αh, στα 18V, όχι στα 5V ή στα 3.6-3.8V (που μετρώνται οι μπαταρίες του εμπορίου). Άρα έχει μέσα 18V x 1.5Ah = 27Wh, ενώ η μπαταρία του Note 9 θέλει max 3.8V x 4Ah = 15.2Wh… Κοινώς, φορτίζει σχεδόν 2 φορές το Note 9!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.