Black Friday 2022: Tips για καταναλωτές και επιχειρήσεις

Black Friday 2022 Προσφορές, Black Friday 2022: Tips για καταναλωτές και επιχειρήσεις

Η αύξηση των διαδικτυακών αγορών σε συνδυασμό με την επιμήκυνση της εκπτωτικής περιόδου σημαίνει αυξημένο πεδίο για κυβερνοεπιθέσεις και στη φετινή Black Friday 2022. Καθώς η δημοτικότητα της Black Friday αυξάνεται, οι online καταναλωτές είναι πιθανότερο να πέσουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων. Οι επιθέσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου που απευθύνονται άμεσα σε αγοραστές έχουν αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Tips για καταναλωτές:

• Επενδύστε σε μια ισχυρή λύση κυβερνοασφάλειας για να προστατεύσετε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για διαδικτυακές αγορές.

• Δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά για να αποφύγετε την απώλεια των προσωπικών σας αρχείων αν είστε ο στόχος μιας κυβερνοεπίθεσης.

• Διατηρήστε ενημερωμένα τα Windows και άλλες εφαρμογές.

• Χρησιμοποιήστε μοναδικούς, πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό. Αν αυτό σας φαίνεται πολύ δύσκολο, κατεβάστε ένα password manager app.

• Χρησιμοποιήστε με ιδιαίτερη προσοχή τη φορητή σας συσκευή για ηλεκτρονικές αγορές. Συντομευμένες διευθύνσεις URL, που χρησιμοποιούνται συχνά επειδή είναι φιλικές στο τηλέφωνο, μπορούν να αποκρύψουν την αναδρομολογήση σε κάποιο επικίνδυνο site. Εάν πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε μια συναλλαγή, απενεργοποιήστε το Wi-Fi και χρησιμοποιήστε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Διαφορετικά, περιμένετε μέχρι να επιστρέψετε σε μια ασφαλή σύνδεση.

• Αποφύγετε τις αγορές σε ιστότοπους που φαίνονται ύποπτοι ή ελαττωματικοί, ανεξάρτητα από το πόσο εντυπωσιακές είναι οι «ευκαιρίες» που προσφέρουν.

• Μην κάνετε κλικ σε άγνωστα link που λαμβάνετε μέσω email ή μέσω μηνυμάτων κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και από άτομα που γνωρίζετε, εκτός αν περιμένατε το μήνυμα.

• Μειώστε το ποσό των χρημάτων που έχετε στην τράπεζα και τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σας ή χρησιμοποιήστε μια προπληρωμένη κάρτα για ηλεκτρονικές πληρωμές.

• Περιορίστε τον αριθμό των συναλλαγών σας στην τραπεζική σας κάρτα.
Ενεργοποιήστε και πάντα χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (που επαληθεύονται από τη Visa, τη MasterCard κτλ.).

Tips για επιχειρήσεις:

• Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη υπηρεσία πληρωμών και διατηρήστε ενημερωμένες τις διαδικτυακές συναλλαγές και τις πλατφόρμες πληρωμών σας. Κάθε νέα

ενημέρωση μπορεί να περιέχει κρίσιμες ανανεώσεις για να καταστήσει το σύστημα λιγότερο ευάλωτο σε κυβερνοεγκληματίες.

• Χρησιμοποιήστε μια προσαρμοσμένη λύση ΙΤ και κυβερνοασφάλειας για να προστατεύσετε την επιχείρηση και τους πελάτες σας.

• Δώστε προσοχή στις προσωπικές πληροφορίες που χρησιμοποιούνται από τους πελάτες που αγοράζουν από εσάς. Χρησιμοποιήστε μια λύση πρόληψης απάτης που μπορείτε να προσαρμόσετε στο εταιρικό σας προφίλ και το προφίλ των πελατών σας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Black Friday 2022 Kotsovolos

«ΜΑΓΚΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΙΝΤΕΙ» από τον Κωτσόβολο!

Τα ταρώ, η μαγική σφαίρα αλλά και τα άστρα, δείχνουν το Μπλακ Φράιντεϊ στον Κωτσόβολο σαν την πιο “μάγκικη” επιλογή για έξυπνες tech αγορές με τρελές ευκαιρίες για όλους.

Internet Vodafone Black Friday 2022

Black Friday σταθερής και κινητής μόνο στη Vodafone

Η Black Friday συνεχίζεται στη Vodafone με προσφορές σε κινητή και σταθερή ώστε όλοι οι νέοι συνδρομητές να μπορούν να απολαύσουν απεριόριστη επικοινωνία.

Smartphones vivo Y35 Black Friday 2022

vivo Y35 και Y22s: Black Friday στην Ελλάδα με σούπερ τιμή

Η vivo γιορτάζει την πρώτη της Black Friday και προσφέρει όχι ένα, αλλά δύο smartphones! Το hero product vivo Y35, συνοδεύει το νέο Υ22S (4/64).

Smartphones iPhone 12 Mini Black Friday 2022

Black Friday: iPhone 12 mini 128GB με 499 ευρώ

Το iPhone 12 Mini βγήκε σε προσφορά Black Friday με τιμή χώμα 499 ευρώ και μάλιστα στην έκδοση 128GB όχι την μικρή την 64GB.