Blocks, το πρώτο αρθρωτό smartwatch [video]

Μετά το Project Ara, το πρώτο αρθρωτό smartphone το οποίο μπορείς να φτιάξεις όπως θέλεις από την κάμερα, τη RAM, τον επεξεργαστή και άλλα, έρχεται το πρώτο αρθρωτό smartwatch. Το Project Ara πέρασε στα χέρια της Google και η Phoneblocks, ένας ανεξάρτητος οργανισμός τώρα, αποφάσισε να κάνει το βήμα στην αγορά των wearable συσκευών.

Δημιούργησε ένα αρθρωτό, παραμετροποιήσιμο smartwatch το οποίο ονόμασε Blocks. Τα modules που θα είναι διαθέσιμα για να δημιουργήσεις το δικό σου smartwatch θα περιλαμβάνουν, τετράγωνες και κυκλικές οθόνες/προσόψεις, E Ink πρόσοψη, μικρόφωνο, αισθητήρες κίνησης, αισθητήρα gestures, GPS, αισθητήρα καρδιακών παλμών, αισθητήρα για οξυγόνο στο αίμα, σκάνερ δαχτυλικού αποτυπώματος, υποδοχή για ακουστικά, camera, έξτρα μπαταρία, NFC, φακό και πολλά άλλα.

Το κάθε module θα έχει και αποσπώμενο κάλυμμα ώστε να μπορείς να παραμετροποιείς και την εμφάνιση μαζί με την λειτουργικότητα. Τώρα αν αναρωτηθεί κανείς που μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά, η απάντηση είναι ότι τα modules θα αποτελούν κομμάτια του bracelet.

Το Blocks θα μπει σε φάση crowdfunding το δεύτερο τρίμηνο του 2015, και η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Αν όλα πάνε καλά στο τέλος του 2015 θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Προς το παρόν βασίζεται σε Tizen OS και στη συνέχεια θα υποστηρίζει Android, iOS και Windows Phone.

blocks modular smartwatch, Blocks, το πρώτο αρθρωτό smartwatch [video]

blocks modular smartwatch, Blocks, το πρώτο αρθρωτό smartwatch [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas13

Αυτά είναι μυαλά.Τουμπανισταν ρολόι λολ.

Αντώνης Μαρίνος

Δυστυχώς, αν κρίνω από την μέχρι τώρα πορεία του Phoneblok/Ara, η προσπάθεια θα είναι της πλάκας / ελλιπής ή/και τρόπος για απλή έρευνα αγοράς και όχι παραγωγής ρεαλιστικού προϊόντος.

Επίσης δεν ξέρω πως θα καταφέρουν να το βγάλουν σε αρθρωτή λογική και ταυτόχρονα είναι μαζεμένο και όμορφο. Εδώ παλεύουν το ίδιο για smartphone και 2 χρόνια τώρα δεν έχουν πετύχει και πολλά. Πάντως η ιδέα του αρθρωτού λουρακίου-μπαταρίας είναι καλή.

tech21man

Το αστειο ειναι οτι μισω τα smartwatch σαν εξ ορισμου αλλα αυτο μου αρεσε το concept design!

ngplv

Μερικά χρόνια πίσω είχε συζητηθεί στο τμήμα ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας από τον κ. Καπίρη και κάποιους φοιτητές η ιδέα για αρθρωτές συσκευές, ιδιαίτερα για κινητό τηλέφωνο και open source σχεδίαση, πολύ πριν δημιουργηθεί το Project Ara και τώρα το ρολόι. Σαν ιδέα παρουσιάζει κάποια πλεονεκτήματα, ιδαίτερα εκείνα της φθηνής αναβάθμισης καλύτερων υποσυστημάτων, δυστυχώς όμως ξεφεύγει από τα συμφέροντα των εταιριών και της υπερκατανάλωσης που διακατέχει τους αγοραστές.
Το ρολόι πάντως έχει φοβερή σχεδίαση θα το αγόραζα σε μια λογική πάντα τιμή και θα μπορούσε να αξιοποιηθούν τεχνολογίες για τη φόρτιση της συσκευής από το δέρμα ή τη κίνηση ή ακόμα και τον ήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.