BOE: Ξεκινά την μαζική παραγωγή Micro LED panels

BOE, BOE: Ξεκινά την μαζική παραγωγή Micro LED panels

Η BOE Display είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές οθονών στον κόσμο. Ωστόσο, προσπαθεί πάντα να προλάβει τους ανταγωνιστές της και να καινοτομεί πρώτη. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή Micro LED panels.

Η κατασκευάστρια χτίζει εδώ και χρόνια τη φήμη της, όσον αφορά τις οθόνες LCD. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι πρόσφατα η BOE ανέπτυξε LCD panels τα οποία υποστηρίζουν in-display fingerprint scanner. Εκτός αυτού, η εταιρεία διαθέτει τμήμα OLED, το οποίο εξακολουθεί να υστερεί έναντι αυτών της LG και της Samsung.

Η παραγωγή των Micro LED panels

Πρόσφατες αναφορές, θέλουν την BOE να έχει ξεκινήσει την παραγωγή νέων panels στο Kunming της επαρχίας Yunnan της Κίνας. Φαίνεται ότι η παραγωγή ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα και η εταιρεία αναζητά αυτή τη στιγμή συνεργάτες ώστε να εξετάσει αναλυτικά τις εφαρμογές των Micro LED.

Στην SID Display Week 2019, η BOE παρουσίασε την καινοτόμο τεχνολογία της καθώς και κάποιες εφαρμογές, όπως το Micro-OLED AR 0,39 ιντσών με 5.644 PPI. Αυτό το είδος τεχνολογίας προοριζόταν αρχικά να χρησιμοποιηθεί σε τηλεσκόπια, αλλά η BOE το χρησιμοποιεί σε γυαλιά AR/VR, καθώς και σε προβολείς για drones.

Η τεχνολογία των Micro LED panels

Τα Micro LED panels χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό αυτο-εκπομπής ακριβώς όπως τα πάνελ OLED. Εκπέμπουν φως μέσω διαφόρων στρωμάτων για να δημιουργήσουν εικόνες. Είναι το αντίθετο των οθονών LCD που απαιτούν LED backlight modules.

Επιπλέον, τα Micro LED panels είναι σε θέση να εμφανίζουν περιεχόμενο με εντυπωσιακή λεπτομέρεια, υψηλή αντίθεση, έντονο μαύρο χρώμα, και η απόκριση τους είναι τόσο γρήγορη όσο αυτή των OLEDs υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, τα νέα panels είναι εξέλιξη των OLEDs, καθώς είναι ικανά να επιτύχουν υψηλότερες τιμές φωτεινότητας και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη, αλλά ενδεχομένως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι ξεκινήσει η ευρεία χρήση τους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business BOE featured Samsung

Η Samsung καταγγέλλει παραβάσεις από την BOE

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Samsung υπέβαλε καταγγελία κατά της BOE στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Smartphones BOE OnePlus

OnePlus 12: Η πρώτη επίσημη ματιά με πρωταγωνιστή την υπέροχη «Oriental Screen»

Το OnePlus 12 εμφανίστηκε για πρώτη φορά επίσημα πριν την κυκλοφορία του, εκπλήσσοντας το κοινό αφού είναι αρκετά νωρίς ακόμα.

Smartphones Apple BOE featured

iPhone 15: Ανεπαρκή τα πάνελ της BOE, αναλαμβάνει η Samsung

Η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα σειρά iPhone 15 στην εκδήλωση Wonderlust σήμερα στις 8 το βράδυ.

Smartphones Apple BOE iPhone 15

iPhone 15: Εκτός από την αρχική παραγγελία πάνελ OLED η ΒΟΕ

Η Apple θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Samsung, διαφοροποιώντας την αλυσίδα εφοδιασμού των οθονών OLED.