Boeing Starliner: Αλεξίπτωτο απέτυχε να ανοίξει σε μη επανδρωμένη δοκιμή

Η Boeing ξεκίνησε τις μη επανδρωμένες δοκιμές στο σύστημα CST-100 Starliner το οποίο αναπτύσσει για να μεταφέρει από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αστροναύτες, και σύμφωνα με τον Todd Blecher εκπρόσωπο της Boeing, ένα από τα τρία αλεξίπτωτα δεν κατάφερε να ανοίξει. Η αποτυχία συνέβη κατά την διάρκεια δοκιμής ενός συστήματος το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει το πλήρωμα με ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

, Boeing Starliner: Αλεξίπτωτο απέτυχε να ανοίξει σε μη επανδρωμένη δοκιμή

“Είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε γιατί δεν άνοιξαν και τα τρία αλεξίπτωτα. Ωστόσο, δύο από τα τρία αλεξίπτωτα είναι αποδεκτά για τις παραμέτρους της δοκιμής και την ασφάλεια του πληρώματος.”

Παρά την μικρή αυτήν αποτυχία, η Boeing σε συνδυασμό με την NASA δήλωσαν ότι στοχεύουν στις 17 Δεκέμβρη να κάνουν την πρώτη αποστολή με το Starliner στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Boeing και SpaceX έχουν αναλάβει την κατασκευή συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων και καψουλών για να επιστρέψουν το Αμερικανικό πλήρωμα στο ερευνητικό εργαστήριο για πρώτη φορά μετά από το 2011, όπου έληξε και το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων.

, Boeing Starliner: Αλεξίπτωτο απέτυχε να ανοίξει σε μη επανδρωμένη δοκιμή

Σκοπός των αλεξίπτωτων είναι η ασφαλείς προσεδάφιση των αστροναυτών στην Γη οι οποίοι μπαίνουν σε αυτήν με υπερηχητικές ταχύτητες. Η SpaceX εργάζεται στην πρώτη δοκιμαστική πτήση σε τροχιά του Crew Dragon, αφού ολοκλήρωσε την μη επανδρωμένη δοκιμή τον Μάρτιο που μας πέρασε.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.