Boeing CHAMP, Επιτυχημένη δοκιμή του ηλεκτρομαγνητικού πυραύλου

Έχεις μόλις φτιάξει καφεδάκι, είσαι online και ετοιμάζεσαι να παίξεις το αγαπημένο σου online game, ταυτόχρονα κάνεις chat με τα φιλαράκια σου, ενώ παράλληλα είσαι σε ανοιχτή επικοινωνία με την κοπελιά στο κινητό. Όλα πάνε μια χαρά, μέχρι που ξαφνικά όλα μαυρίζουν, ο υπολογιστής, το κινητό, ακόμα και το UPS σβήνει. Πανικοβάλλεσαι και μαθαίνεις μετά από μερικές ημέρες ότι όλη η περιοχή έπεσε σε blackout. Ανεξήγητα, ή μήπως όχι;

Η Boeing έχει καιρό τώρα που πειραματίζεται με ένα όπλο που δεν σκοτώνει, αλλά είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό από βόμβες και άλλα σχετικά. Το Counter electronics High powered Microwave Advanced Missile Project (CHAMP) είναι ένας πύραυλος που μοιάζει να έχει βγει απευθείας από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικός. O ηλεκτρονικός πύραυλος πέρασε με μεγάλη επιτυχία το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε πρόσφατα, σε πραγματικές συνθήκες, βγάζοντας νοκ άουτ όλες τις ηλεκτρικές υποδομές σε ένα δεδομένο χώρο δοκιμής, πετώντας ακριβώς από πάνω και στέλνοντας μία ηλεκτρομαγνητική ακτίνα υψηλής συχνότητας.

, Boeing CHAMP, Επιτυχημένη δοκιμή του ηλεκτρομαγνητικού πυραύλου

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DiMiSs

Αυτο μου θυμησε μια σειρα που εχω ξεκινησει και βλεπω.Σπαει ρεκορ τηλεθεασης στην Αμερικη και λεγεται Revolution.Ολοκληρωτικο blackout και πως παει η ζωη μετα απο αυτο.Οσο για την τεχνολογια που ανεπτυξαν δεν ειναι κατι καινουργιο μιας και τετοιες βομβες διαθετουν παρα πολλες χωρες.Το θεμα ειναι κατα ποσο μεγαλη θα την φτιαξει καποιος για να πιασει το blackout μεγαλυτερη εκταση.Εχουμε πολλα ακομα να δουμε και οπως ελεγε ενας μεγαλος σε ηλικια κυριος……ο 3ος παγκοσμιος θα γινει με ροπαλα και παλουκια.Και οποιος καταλαβε καταλαβε.Σκεφτητε το λιγο.

Jannis

@DiMisSs … o μεγάλος σε ηλικία κύριος είναι πεθαμένος…και λέγεται ALBERT EINSTEIN… επιπροσθέτως δεν είπε για τον 3ο αλλά για τον 4ο παγκόσμιο πολέμο … εννοώντας πως θα χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής στον 3ο που θα αφανίσουν πολιτισμούς… Ωραίο άρθρο με την ευκαιρία!!

DiMiSs

Βασικα η αληθεια ειναι πως δεν το ηξερα για τον Einstein και ετσι φυσικα δεν εννοουσα αυτον.Γιατι αν οντως αυτο ηθελα να πω τοτε θα ημουν το λιγοτερο ειρων.Ο κυριος που ανεφερα ειναι ενας γνωστος μου που δεν κατεχει πολλα απο τεχνολογια και με εβαλε σε σκεψεις με αυτο που ειπε.Ετσι και εγω θελησα να βαλω σε σκεψεις και εσας με την σειρα μου.Σε ευχαριστω παντως που το επεσημανες και το γραφω και καθυστερημενα λογο της δουλειας μου που δεν μπορω να μπαινω συχνα ιντερνετ τουλαχιστον καθημερινες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.