Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

, Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Μπορεί άραγε ένα smartphone να τα βάλει με μία από τις καλύτερες κάμερες της αγοράς;

Οι Matti Haapoja (1 εκ. subscribers στο YouTube) και Nicolas Doretti προχώρησαν σε μια αδιανόητη για πολλούς σύγκριση, έβαλαν πλάι-πλάι την Canon EOS R5 με τιμή 4.839 ευρώ μόνο το σώμα, χωρίς φακό και το iPhone 12 Pro Max των 1339 ευρώ.

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική, μιας και το iPhone 12 Pro Max τα βάζει με την καλύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή της Canon, την EOS R5!

Στο βίντεο θα δείτε φωτογραφίες comparison οι οποίες εμφανίζοντα δίπλα-δίπλα για να προσπαθήσετε να μαντέψετε ποια έχει βγει με ποια συσκευή. Και είναι πολύ δύσκολο να τις βρείτε όλες σωστά. Τσεκάρετε και πείτε μας γνώμη!

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Τα κινητα πλεον βγαζουν πιο καθαρες φωτο απο τις φωτογραφικες.στο βιντεο φαινεται η διαφορα υπερ του iphone

Νικόλας

Σαφέστατα! Απορώ πως όλοι οι επαγγελματίες και ειδικοί στην φωτογραφία ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούν ακόμα φωτογραφικές μηχανές! Νομίζω μετά από αυτό το βίντεο θα αλλάξουν άποψη και όλος ο κόσμος της φωτογραφίας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος..

Beowolf

Αν ασχοληθείς με την φωτογραφία και την επεξεργασία της(πχ. Raw files) θα πάψεις να απορείς. Όταν η μόνη σου επαφή με την φωτογράφηση είναι τα κινητά, λογικό είναι να απορείς.

Νικόλας

Απο φωτογραφια οπως φαινεται ξέρεις, αλλά από ειρωνικό χιούμορ μάλλον όχι.Οποτε για να στο διευκρινίσω Beowolf, έκανα πλάκα στο σχόλιο μου. Σαφέστατα και δεν υφίσταται σύγκριση μεταξύ των δυο format αυτη την στιγμη..

Makis

Sorry αλλά έχαψες την τρολιά του.

Tasos

ενδιαφέρον το αποτέλεσμα!!

SUPS 👨‍⚖️

Η σύγκριση μας αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι αν δεν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη φωτογραφία δεν υπάρχει λόγος πλέον να έχεις μια ογκώδη συσκευή με αρκετά περιφερειακά για να την χρησιμοποιείς μια στο τόσο που θα βρεθείς σε κάποιο σκηνικό για φωτογράφηση ούτε να κουβαλάς παραπάνω βάρη σε ταξίδια σου.

Bart

Όχι παιδιά, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Iphone 12 pro max έχω από τον Δεκέμβριο και τις φωτογραφίες που βγάζει η α6000 που έχω με τους διάφορους φακούς που έχω απλά δεν συγκρίνονται. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και να ανάψω φωτιές, καλό χρυσό το iPhone για όταν δεν μπορείς να κουβαλάς μαζί σου φωτογραφική αλλά ως εκεί.

Beowolf

Όταν βλέπεις τις φωτο απ’ το κινητό, μια χαρά. Όταν θα πας όμως σε 22+μόνιτορ και πατήσεις actual size εκεί…myth busted.
Δεν είναι ηλίθιοι οι επαγγελματίες που βγάζουν και θα βγάζουν με φωτογραφικές κι όχι με κινητά. Το grip και μόνο, είναι μια απλησίαστη διαφορά.

Babis Briolas

Οι νόμοι της φυσικής δεν ανατρέπονται με αφελή βιντεάκια απο γιουτιούμπερς όσα εκατομμυρια Followers και να έχουν (θυμάστε φαντάζομαι το ανέκδοτο με τις δισεκατομμύρια μήγες που ΔΕΝ μπορεί να κάνουν λάθος…). Ο αισθητηρας του Iphone είναι πολύ μικρότερος απο τον αιθητήρα μιας FullFrame, άρα μαζεύει πολύ λιγότερη πληροφορία. Με πολύ καλό φωτισμό και ιδανικές συνθήκες, ναι όντως, μπορεί ακόμη και σε 55-άρα τηλεόραση τα δύο jpegs να φαίνονται παρόμοια. Δοκιμάστε όμως -χωρίς αναγκαστικά να είστε επαγγελματίες- να φωτίσετε ένα σκοτεινό jpeg vs ένα σκοτεινό raw αρχέιο απο Full Frame και θα δείτε τη μέρα με τη νύχτα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 12 iPhone 12 Mini

iPhone 12: Η Γαλλία σταματά τις πωλήσεις λόγω ακτινοβολίας

Το πρότυπο της ΕΕ «είναι δέκα φορές χαμηλότερο από το επίπεδο των εκπομπών που μπορεί να έχει συνέπειες για τους χρήστες».

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Smartphones

iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21 Ultra [drop test]

Σε ένα… καταστροφικό drop test υποβλήθηκαν τα iPhone 12 Pro Max και το Samsung Galaxy S21 Ultra.