H Canon στην έκθεση Photokina 2016

Κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης Photokina 2016 η Canon έδωσε το παρόν με ένα μεγαλοπρεπές περίπτερο μέσα από το οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων και τις νέες φωτογραφικές μηχανές 5D Mark IV και M5.

, H Canon στην έκθεση Photokina 2016

Η Canon EOS 5D Mark IV είναι χτισμένη πάνω σε αισθητήρα CMOS Dual Pixel των 30.4 megapixels και επεξεργαστή DIGIC 6+, με δυνατότητα λήψης video 4K.

Το ISO ρυθμίζεται από 100 μέχρι 32.000, επεκτάσιμο από 50 στα 102.400 και η ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 7 καρέ το δευτερόλεπτο με πλήρη λειτουργία ανίχνευσης AF/AE και δυνατότητα λήψης 21 RAW αρχείων και απεριόριστων JPEG αρχείων. Επιπλέον είναι η πρώτη φορά που έχουμε σε Canon DSLR τη δυνατότητα συνεχών λήψεων με live view και συνεχή εστίαση, με ταχύτητα που πιάνει τα 4.3 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η νέα DSLR έχει εξελιγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης με 61 σημεία (41 σε σταυροειδή σχηματισμό) και μπορεί να εστιάσει σε πολύ χαμηλό φωτισμό, μέχρι EV -3 με το οφθαλμοσκόπιο και EV -4 με το live view της οθόνης. Επιτρέπει στον φωτογράφο την μικρορύθμιση της εστίασης μετά τη λήψη και τη μικρή μεταβολή του bokeh.

H φωτομέτρηση γίνεται από τον εξελιγμένο αισθητήρα 150K RGB+IR με ένα επεξεργαστή DIGIC 6 να εργάζεται για απόλυτη ακρίβεια.

Η ανάλυση του video όπως είπαμε είναι DCI 4K (4096 x 2160) στα 30/25/24 fps σε αρχείο Motion JPEG, με δυνατότητα εξαγωγής φωτογραφιών από το video, ανάλυσης 8 megapixels. Επιπλέον καταγράφει Full HD video στα 1080 60p και HD video στα 720 120p.

, H Canon στην έκθεση Photokina 2016

Η Canon EOS 5D IV διαθέτει ενσωμετωμένο WiFi και NFC για σύνδεση με έξυπνες συσκευές και απομακρυσμένο έλεγχο, αλλά και GPS για καταχώρηση των γεωγραφικών στοιχείων (μήκος και πλάτος) για κάθε λήψη.

Έχει οθόνη αφής των 3.2″, με ανάλυση 1.620.000 dots, η οποία όμως δυστυχώς δεν αλλάζει θέση, ενώ η μπαταρία LP-E6N, προσφέρει αυτονομία 900 λήψεων.

Η Canon EOS 5D IV έχει υποδοχές για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά και θύρες HDMI και USB 3.0. Διαθέτει διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης, μία για Compact Flash και μία για SD και το σώμα της είναι ανθεκτικό σε νερό.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου στην τιμή των 3.500 δολαρίων για το σώμα και στην τιμή των 4.400 δολαρίων για το κιτ με τον 24-70mm F4L.

, H Canon στην έκθεση Photokina 2016

H νέα mirrorless Canon EOS M5 έχει αισθητήρα APS-C, CMOS, των 24.2 megapixels και επεξεργαστή DIGIC 7, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο των 2.360.000 dots.

Η ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 9 καρέ το δευτερόλεπτο με κλειδωμένη την εστίαση (αλλιώς είναι στα 7) και το ISO ρυθμίζεται από 100 μέχρι 25.600. Επιπλέον έχει σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF και μπορεί να καταγράψει videos σε ανάλυση Full HD 60p (λείπει δυστυχώς το 4K που προσφέρει ο ανταγωνισμός).

Σημαντικό είναι ότι η Canon EOS M5 έχει ενσωματωμένο σταθεροποιητή IS, πέντε αξόνων, ο οποίος συνεργάζεται και με τον σταθεροποιητή που έχουν οι φακοί της εταιρείας.

H οθόνη αφής των 3.2″ μπορεί να αλλάξει θέση κατά 85 μοίρες προς τα πάνω και 180 μοίρες προς τα κάτω, ενώ έχει ανάλυση 1.620.000 dots.

Στο σώμα της μηχανής βρίσκουμε πολλά χειριστήρια για πιο εύκολη ρύθμιση της μηχανής, όπως επιλογέα αντιστάθμισης της έκθεσης, επιλογέα προγραμμάτων και επιλογέα για τη ρύθμιση διαφράγματος ή της ταχύτητας του κλείστρου.

, H Canon στην έκθεση Photokina 2016

Η Canon δεν ξέχασε το ενσωματωμένο WiFi και NFC για εύκολη κοινοποίηση των φωτογραφιών και videos στο internet, ενώ έχει προσθέσει Bluetooth για πιο εύκολη σύνδεση με smartphones και ακόμα πιο εύκολη κοινοποίηση του υλικού.

Η νέα μηχανή είναι συμβατή με όλους τους φακούς EF-M, EF και EF-Sviii και τα Speedlight Flashes της εταιρείας. Δέχεται κάρτες μνήμης SD και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου, η οποία όμως δυστυχώς έχει αυτονομία μόλις 295 φωτογραφίες.

Η Canon EOS M5 αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο και η τιμή του σώματος θα είναι στα 980 δολάρια. Με τον Canon F-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM θα κοστίζει 1.100 δολάρια και με τον νέο Canon EF-M 18-150mm F3.5-6.3 IS STM θα πωλείται στα 1480 δολάρια.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.