CES 2023: Το Disney’s Magical Companion έκανε το ντεμπούτο του

disney's magical companion, CES 2023: Το Disney’s Magical Companion έκανε το ντεμπούτο του

Ο νέος φωνητικός οδηγός της Disney παρουσιάστηκε στη CES στο Λας Βέγκας. Ονομάζεται «Ο μαγικός σύντροφος της Disney» και η φωνή “βγαίνει” από τα έξυπνα ηχεία και τις οθόνες Echo της Amazon.

Σκοπός του είναι να καλέσει διάφορους χαρακτήρες – συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων της Disney, της Pixar και του Star Wars – οι οποίοι θα βοηθούν με τις εργασίες του φωνητικού βοηθού, όπως με τα ξυπνητήρια, τους χρονομετρητές και τον καιρό. Ακόμα, μπορεί να προσφέρει διασκέδαση με ιστορίες, παιχνίδια και άλλες λειτουργίες με τη μαγεία της Disney.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ποτέ δεν ξέρετε ποιος χαρακτήρας θα απαντήσει στο κάλεσμά σας. Λέγοντας “Hey Disney!” και ρωτώντας κάτι μπορεί να πάρετε απάντηση από τη Dory από το Finding Nemo ή τον Olaf από το Frozen ή τον Mater από το Cars ή το Animal από το The Muppets κ.α.

Ο φωνητικός οδηγός ανακοινώθηκε πρώτη φορά το 2021 και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τη βάση φωνητικής τεχνητής νοημοσύνης Alexa Custom Assistant, η οποία επιτρέπει σε τρίτους να δημιουργούν προσαρμοσμένους βοηθούς φωνής που μπορούν να συνυπάρχουν με τον βοηθό Alexa της Amazon στα ηχεία Echo.

Η ιδέα μοιάζει με την υπάρχουσα δυνατότητα να κατεβάζεις φωνές διασημοτήτων, όπως ο Samuel Jackson, αλλά έχει περισσότερα παιχνίδια.

Αυτή τη στιγμή, το “Hey Disney!” βρίσκεται σε περιορισμένα δωμάτια ξενοδοχείου στο Disney’s Polynesian Village Resort ως μέρος μιας σταδιακής διάθεσης στα ξενοδοχεία της Disney, όπου βοηθά επίσης ως ένα είδος εικονικού θυρωρού.

Το Magical Companion, όμως, έρχεται και στα σπίτια το 2023, μέσω του καταστήματος Alexa Skills. Δεν έχει ανακοινωθεί τιμολόγηση, αλλά θα συμπεριληφθεί δωρεάν με μια συνδρομή στο Amazon Kids Plus.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Disney featured

Disney Plus: Ο πόλεμος στο password sharing ξεκινά τον Ιούνιο

Εάν έχετε λογαριασμό Disney Plus και μοιράζεστε τη σύνδεσή σας με φίλους και συγγενείς εκτός του σπιτιού σας, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε.

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.