Κινέζος παντρεύτηκε ρομπότ που δημιούργησε ο ίδιος

china marriage robot, Κινέζος παντρεύτηκε ρομπότ που δημιούργησε ο ίδιος

Ένας Κινέζος μηχανικός που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη “παντρεύτηκε” (δεν θα μπορούσε να μην είναι σε εισαγωγικά η λέξη) το ρομπότ, το οποίο δημιούργησε μόνος του. Ο Zheng Jiajia είναι 31 ετών και αποφάσισε να “ενωθεί” με το ρομπότ, αφού δεν κατάφερε να βρει κανονική σύζυγο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στα τοπικά μέσα, κουράστηκε από την συνεχή γκρίνια και πίεση της οικογένειάς του να παντρευτεί. Τελικά τους ικανοποίησε, αλλά μάλλον η νύφη δεν είναι αυτό που περίμεναν. Πρόκειται για το ρομπότ ονόματι Yingying, που δημιούργησε ο ίδιος πέρσι.

Μετά από δυο μήνες που “έβγαιναν ραντεβού”, αποφάσισε να την παντρευτεί. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην ανατολική πόλη Hangzhou, παρευρέθηκε η μητέρα και οι φίλοι του.

Αν και ο γάμος δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τις αρχές, η τελετή είχε όλα τα στοιχεία ενός τυπικού κινέζικου γάμου, με το κεφάλι της Yingying να είναι καλυμμένο με ένα κόκκινο μαντίλι, όπως επιβάλει η τοπική παράδοση.

Η Κίνα έχει ένα από τα μεγαλύτερα χάσματα όσον αφορά στα δυο φύλα λόγω των επιλεκτικών εκτρώσεων που γίνονταν στη χώρα με βάση το φύλο του μωρού, έπειτα και από την πολιτική του ενός παιδιού. Υπάρχουν 113.5 άντρες για 100 γυναίκες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκίσμιου Οικονομικού Forum.

china marriage robot, Κινέζος παντρεύτηκε ρομπότ που δημιούργησε ο ίδιος

Όσο για την Yingying, προς το παρόν μπορεί να διαβάσει μόνο κάποιους κινέζικους χαρακτήρες και εικόνες και να πει κάποιες απλές λέξεις. Ωστόσο, ο Zheng σχεδιάζει να αναβαθμίσει τη “γυναίκα” του δίνοντάς της την ικανότητα να περπατά και να κάνει δουλειές του σπιτιού. Μέχρι τότε θα πρέπει να κουβαλά τα 30 κιλά όταν θέλει να την μετακινήσει.

Οι ειδήσεις με ρομπότ που αντικαθιστούν τους ανθρώπους με ρομπότ σε διάφορους τομείς, είναι σύνηθες φαινόμενο στην Κίνα, όχι όμως και ο γάμος.

Ο Zheng εργαζόταν για την Huawei μέχρι που παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στην startup τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thelight

Άντε…και καλούς απογόνους.

Νίκος

Φαντάζομαι τι κέφι θα κάνουν στο κρεβάτι 😝

bezilys

Πάει χαζεψε ο κόσμος….

chris07

Και έτσι θα γεννηθεί ο κινεζος T-800.

Thodoris

Καραγκιόζης…

thelight

Πειθήνια όργανα της n.w.o…

Αλέξανδρος

Ok 👍!

Κάποιοι το έχουν κάψει τελείως. Το μόνο θετικό είναι ότι θα γλυτώσει την γκρίνια εκτός, αν στο μέλλον την προγραμματίσει να έχει την ίδια συμπεριφορά με τις φυσιολογικές γυναίκες. Χαχαχα!

Ρε λες να μας βγει σε καλό στο μέλλον; Θα πω στην δικιά μου: Μη μου τα “πρήζεις” γιατί θα τα φτιάξω με ρομπότ, σαν τον κινέζο του άρθρου.

bezilys

@Αλέξανδρος χαχαχαχαχα άστα για κλάματα είμαστε φαντάζομαι για να έφτιαξε ρομπότ γυναίκα δεν θα του καθόταν καμιά!

abcdefgh

με τέτοια μούτρα τι περιμένατε;

Αλέξανδρος

@bezilys δες το από την θετική πλευρά. Όσο ανεβαίνει ο ανταγωνισμός στις γυναίκες ( θηλυπρεπείς, τώρα και ρομπότ ) θα μας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ( αλλά ………………….ΔΥΣΚΟΛΑ ).

Πάντως πέρα από την πλάκα, ότι πήγε η μάνα του και συγγενείς στον ………… “γάμο” με ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.