Chrome OS: Γίνεται touch-friendly και έρχεται σε συσκευές tablet

Με τα σημερινά δεδομένα το Chrome OS της Google υπάρχει κυρίως σε laptops, με μόνο λίγες περιπτώσεις όπου OEM κατασκευαστές έφτιαξαν κάποιες υβριδικές tablet/laptop συσκευές. Ωστόσο η Google φαίνεται ότι έχει πιο μεγάλα σχέδια για το λειτουργικό της.

Σε μια πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, ο Rajen Sheth, Διευθυντής της Google στο τμήμα προϊόντων για το Android και Chrome, αποκάλυψε ότι ψάχνει τρόπους για να φέρει το Chrome OS σε συσκευές με περισσότερα form factors. Συγκεκριμένα ανέφερε, “Έχουμε επενδύσει πολλά στο touch UI και στο να κάνουμε την αφή μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης στο Chromebook. Θα συνεχίσετε να το βλέπετε να συμβαίνει. Και αυτό, αυτό που θα κάνει είναι να ανοίξει τις δυνατότητες στους OEM να φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία form factors στις συσκευές”.

Προσθέτει επίσης, “Μπορείτε να περιμένετε τα πάντα από αποσπώμενα έως tablets βασισμένα στο Chrome OS”. Από ότι φαίνεται η Google ενδιαφέρεται να κάνει το Chrome OS πιο φορητό, προσφέροντας μια εναλλακτική hardware πλατφόρμα όπως το tablet.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει εάν έχουν στα σχέδιά τους την κατασκευή ενός δικού τους Chrome OS tablet, αναφέροντας ότι οι συνεργάτες κατασκευαστές θα επιφορτιστούν με αυτό τον ρόλο. Ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι τραβηγμένο σενάριο, αφού στο παρελθόν έχουν κατασκευάσει τα δικά τους smartphones, tablets και Chromebooks.

Google Chrome OS tablet form factor devices touch UI, Chrome OS: Γίνεται touch-friendly και έρχεται σε συσκευές tablet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_geia

Ποοοολύ καλύτερα από το να έχεις Android σε tablet. Και νομίζω ότι αυτή θα είναι και η πορεία του ChromeOS. Θα είναι και καλά το ”Andorid” σε tablet. Δεν είναι τυχαίο, εάν σκεφτεί κανείς ότι η Google άνοιξε το play store και στο ChromeOS.

Ανδρέας

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν εγκαταστήσω το chrome OS σε υπολογιστή, θα έχει το Google play;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.