Connected Car, Η αυτοκίνηση του μέλλοντος θα είναι εντελώς διαφορετική από σήμερα

Όλοι έχουμε δει πολλές σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπου οι μετακινήσεις γίνονται με εντελώς διαφορετικούς τρόπους από αυτούς τους οποίους χρησιμοποιούμε σήμερα: διακτινισμοί, ιπτάμενα οχήματα, τηλεμεταφορά και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Οι ομιλητές στο συνέδριο MLOVE μας έδειξαν το πώς θα είναι τα μελλοντικά αυτοκίνητα.

Καταρχήν, το I.Χ. μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε, αφού τα οχήματα θα τα μοιραζόμαστε, ενώ δεν θα τα οδηγούμε εμείς, αλλά αυτά θα κινούνται μόνα τους. Επίσης, θα χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για να αποφεύγουν το μποτιλιάρισμα, σύμφωνα με τον Brad Templeton, σύμβουλο της Google και πρώην μέλος του Electronic Frontier Foundation.

Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό θα προκαλεί λιγότερα ατυχήματα και περισσότερο όφελος για το περιβάλλον, καθώς θα κινείται ακριβώς όπως πρέπει για να κάνει οικονομία, χωρίς περιττό πάτημα στο γκάζι επειδή βιάζεται. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η εποχή που θα δούμε τα αυτοκίνητα να κάνουν ότι λέει η λέξη, να κινούνται χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε. Η Google ήδη πειραματίζεται με τέτοια μοντέλα.

, Connected Car, Η αυτοκίνηση του μέλλοντος θα είναι εντελώς διαφορετική από σήμερα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
otinanai

χαιρουμαι που πετάει λεφτα η google σε ενα project που θα εχει πληρη αποτυχία

Κώστας Βλαχάκης

Δεν ειναι θεμα μονο της Google. Ψαξτε στο ιντερνετ για “connected cities”, γινονται προσπαθειες και δημιουργειται ενα ολοκληρο οικοσυστημα απο δρομους, φαναρια και αυτοκινητα που επικοινωνουν μεταξυ τους. Open your mind!

thunderc8

Αποτυχία δεν το λές μάλον επένδυση για το μελον το βλέπω εγώ.
Γιατί έτσι θα είναι το μέλον με αυτοματοποιημένες καθημερινότητες.
Πριν μερικά χρόνια βλέπαμε jeims bond και γελάγαμε που είχε εικόνα και μιλούσε στο ρολό’ι’του λέγοντας πως είναι επιστημονική φαντασία, και τώρα αν αυτό το ρολό’ι’ δεν είναι τετραπήρινο το θεωρούμε αποτυχία…
Βλέπε samsung galaxy s3 που όπως φένεται είναι διπλάσιο σε δύναμη απο το s2 και μερικοί έχουν απογοητευτεί γιατί ήθελαν A15 cpu και 2 gb ram…
Ασε που αφού η google ξέρει τι ψάχνεις στο ιντερνετ και έχει τα πρωσοποικάσου στοιχεία μέσω android και google plus ε δεν την χαλάει και να ξέρει και που πάς, πότε και πόσο συχνά…
Ελπίζω να μήν έχουν και κάμερες τα αμάξια να μπορούμε να ρίχνουμε και κανένα μανίκι χωρίς να το ξέρει η google. 🙂

otinanai

Ωρες – ωρες η τεχνολογία με τρομαζει..εγω θελώ ενα αμαξι να το οδηγαω εγω και αμα τυχει να τραβαω και χειροφρενο, οχι ενα κουβα με ενσωματωμενο navigator

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.